SERIJA

Gospodar prstanov bo tudi serija

Nad njo bdi Amazon, menda bo najdražja vseh časov. Snemali jo bodo v Aucklandu na Novi Zelandiji.
Fotografija: Filmi so prinesli bogastvo, kako se bo odrezala serija?
Odpri galerijo
Filmi so prinesli bogastvo, kako se bo odrezala serija?

Franšiza si je na velikem platnu prislužila izjemno priljubljenost in tudi bajno premoženje, zato ne preseneča, da ustvarjalci hočejo še. Sprejeli so snubitev velikana Amazona in se dogovorili za snemanje serije, kar je že ob objavi razveselilo milijone oboževalcev.
Gospodar prstanov je Novo Zelandijo obdaril z novim valom turizma.
Gospodar prstanov je Novo Zelandijo obdaril z novim valom turizma.

Šušlja se, da bi radi klasiko J. R. R. Tolkiena postavili ob bok Igri prestolov, ki se je poslovila letos po osmih, rekordno uspešnih sezonah, ali pa celo prekosili tekmece pri HBO. O tem zgovorno priča vrtoglavi proračun, za projekt so namreč že namenili neverjetno milijardo dolarjev, kar je rekorden znesek, obljubljen ustvarjalcem katere koli serije v zgodovini!
 

Premagali Škotsko


Snemanje bo kakor pri filmih potekalo na Novi Zelandiji, predvsem v Aucklandu in okolici, spomnimo, državo tam spodaj je Gospodar prstanov, sledila mu je tudi Hobitova trilogija, pošteno obdaril s povečanim turizmom in številnimi novimi delovnimi mesti, tako da se tamkajšnji prebivalci že veselijo nove pozornosti z vsega sveta. Nova Zelandija, ki je pri izboru premagala tekmico Škotsko in ki s svojimi obalami, gozdovi in hribovitim svetom ponuja veličastno kuliso za fantazijske zgodbe, sta zadovoljna tudi producenta J. D. Payne in Patrick McKay, prepričana, da se bo zajeten vložek večkratno povrnil.


Ne nazadnje je filmska franšiza o vilinih, škratih in hobitih, ki je nastala pod taktirko Petra Jacksona, zaslužila skoraj tri milijarde in povrhu pospravila kopico laskavih nagrad. Še pristavimo, producenti so si bolj želeli snemanja v prestolnici Wellington, a v tamkajšnjih studiih že nekaj časa kraljuje James Cameron s svojimi nadaljevanji Avatarja.


Serija naj bi se prestavila v zgodnejši čas od tistega v Jacksonovih filmih, o zasedbi pa se zelo malo govori. Eno od vlog naj bi sprejel mlad britanski igralec Will Poulter, pridružila naj bi se mu Avstralka Markella Kavenagh. Režijo prvih dveh epizod naj bi zaupali J. A. Bayoni, ki je držal taktirko tudi nad zadnjim dinozavrskim spektaklom, Jurski svet: Padlo kraljestvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije