BRITANSKI DVOR

FOTO: Tako sta William in Kate otroka pospremila v šolo

Štiriletna Charlotte prvič prestopila prag velike šole. Prvo leto bo obiskovala pripravljalnico.
Fotografija: Charlotte je spoznala svojo učiteljico. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Charlotte je spoznala svojo učiteljico. FOTO: Guliver/getty Images

Princesa Charlotte, ki je maja dopolnila štiri leta, je včeraj prvič prestopila prag šole. Najprej bo eno leto preživela v pripravljalnici, ki pa je v isti stavbi kot višji razredi. Naslednjih devet let bo obiskovala londonsko šolo Thomas's Batthersea, enako kot njen starejši brat George, najverjetneje pa se jima bo, ko bo čas za to, pridružil najmlajši Louis.

Charlotte in Georgea, tudi zanj je bil včeraj prvi dan novega šolskega leta, sta spremljala princ William in njegova žena Kate, za katero je bil ta dan še posebno razburljiv. Ko je prag šole prvič prestopil George, je ta pomembni trenutek v sinovem življenju namreč zamudila, saj je bila ravno v tretje noseča in pestila jo je huda slabost. Charlotte se je najprej še skrivala za maminim krilom, a se hitro sprostila, ko je na dvorišču spoznala svojo novo učiteljico ter se z njo rokovala, namenila ji je celo ljubek nasmeh in fotografom, ki so družinico pričakali na dvorišču pred šolo, pomahala.

Charlotte je spoznala svojo učiteljico. FOTO: Guliver/getty Images
Charlotte je spoznala svojo učiteljico. FOTO: Guliver/getty Images
Charlotte se je, kot je povedala njena mama, nadvse veselila nove šole, kjer pa se bo morala privaditi na kar nekaj novosti. Med njimi na nov priimek. V javnosti je namreč znana zgolj kot princesa Charlotte, njen uradni naziv, ki ga je dobila z rojstvom, je princesa Charlotte Cambriška, v šoli pa bo njen naziv postal priimek, klicali jo bodo torej Charlotte Cambridge, kot tudi njenega brata, ki je v šoli George Cambridge. Kraljevi namreč nimajo priimkov, predstavljajo se z imenom ter nazivom oziroma dinastijo, ki ji pripadajo. Kadar razmere zahtevajo tudi priimek, pa prevzamejo tistega, ki se ga lahko izpelje iz njihovega naziva oziroma naziva njihovega očeta. Princa William in Harry sta bila med šolanjem denimo Harry Wales in William Wales, saj je njun oče valižanski princ. Ker sta se Harry in Meghan odločila, da njun sin ne bo imel plemiškega naziva, pa je Archie Harrison prevzel priimek dinastije Windsor, namesto da bi bil Archie Harrison Sussex.
...
...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije