TRD PADEC

FOTO: Služila je milijone, danes je brezdomka

Bila je na vrhuncu, nato je spoznala usodnega moškega.
Fotografija: Hodila je po modnih pistah najbolj znanih modnih kreatorjev (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Hodila je po modnih pistah najbolj znanih modnih kreatorjev (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay

Nekdanja manekenka, ki je krasila naslovnice revij, kot je Vogue, je na vrhuncu kariere služila milijone. Med drugim je bila Nastasia Urbano zaščitni obraz znanega parfuma, delala pa je z ramo ob rami s slavnimi kolegicami, kot je bila Linda Evangelista, v 80. letih prejšnjega stoletja se je družila z legendami, kot sta Jack Nicholson in Andy Warhol. Danes živi kot brezdomka v Barceloni in prosjači po ulicah za denar.
 

Ko je bila stara samo 20 let, je bila Španka eno najbolj znanih imen v Evropi. Preselila se je v New York, kjer je podpisala pogodbo z znano manekensko agencijo Ford Models. Velike uspehe je žela tudi na drugi strani Atlantika. »Bila sem na naslovnicah vseh časopisov. Vsi so me ljubili. Plačali so mi po milijon dolarjev na leto za približno 20 dni dela. Imela sem vse, živela sem kot kraljica,« se spominja.
 
Njeno življenje se je spremenilo, ko je spoznala moškega, ki je postal njen mož in oče njenih otrok. Pravi, da je ona financirala njihov razkošni način življenja, na koncu pa, ko jo je zapustil, je ostala brez vsega. »Edino dobro, kar je prišlo iz te zveze, so moji otroci, vse ostalo je bilo grozno. Vse je plačeval z mojim denarjem. Samo dva dni za tem, ko sva se spoznala, je hotel kupiti beemveja. Podpisala sem ček, ker sem bila zaljubljena,« pravi.
 

Nastasia danes trpi zaradi depresije. Vrgli so jo že iz več stanovanj, ker ni mogla plačevati najemnine. Zdaj spi pri prijateljih ali pa na ulici. »Utrujena sem od iskanja denarja. Ljudje koli mene so izginili, vsi odhajajo,« je potožila.
 
Potem ko so njeni nekdanji kolegi slišali, kakšno usodo je doživela danes 57-letna Nastasia, so se odločili, da ji pomagajo postaviti se na noge. Nekdanja manekenka Ruth Schuler je bila šokirana, ko je slišala za njeno kalvarijo: »V šoku sem. Nihče ni pričakoval česa takega. Bila sem kot princesa, ona pa kot boginja. Spominjam se je kot zelo introvertirane, zelo lepe in velikodušne.«

Odločila se je, da ji bo še z nekaj znanci pomagala, najprej pa želi z njo govoriti in ugotoviti, kaj potrebuje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije