ŽALOSTNA KRALJICA

Drama na Dvoru: je kraljičin vnuk skočil čez plot?

Objavljeno 13. februar 2020 09.02 | Posodobljeno 13. februar 2020 09.02 | Piše: B. K. P.

Phillipsova sta se za ločitev menda odločila sporazumno. Skrbništvo nad hčerkama si bosta delila.

Na britanskem Dvoru je spet pestro. FOTO: Shutterstock
Kot smo že pisali, je britansko kraljico Elizabeto II. doletel še en udarec v samo nekaj mesecih; potem ko je škandal povzročil njen sin princ Andrew, za katerega se je izvedelo, da je prijateljeval z Jeffreyjem Epsteinom, in sta se kraljevim dolžnostim odpovedala Harry in Meghan ter s sinom zapustila Veliko Britanijo, je zdaj njen najstarejši vnuk Peter Phillips napovedal, da se ločuje. Novica je udarila kot strela z jasnega, a menda je bil njegov zakon s Kanadčanko Autumn že nekaj časa v škripcih. Krhati naj bi se začel poleti, par pa po skoraj 12 letih zakona, v katerem sta se jima rodili dve hčerki, ni mogel zgladiti nesoglasij.

12 let sta bila poročena Peter in Autumn.

image
Kraljica si je s Petrom in Autumn zelo blizu, novica jo je razžalostila. FOTO: Guliver/Getty Images
V izjavi za javnost, ki sta jo podala v torek, sta zapisala, da je »odločitev sporazumna, a kljub temu žalostna, ter najboljša za najino prijateljstvo in otroka«. Dodala sta, da si bosta skrbništvo nad devetletno Savannah in sedemletno Islo delila. Odločitev, da se razideta, pa menda ni povezana s tem, da se želi Autumn vrniti v rodno Kanado, kot so britanski mediji sprva poročali. Pravi razlog ostaja neznanka, poznavalci razmer pa ugibajo, ali se je Peter morda vrgel po očetu in začel skakati čez plot.

Lovca na denar

Mark Phillips je bil 19 let poročen s princeso Anne, zakon se je končal leta 1992, pet let pozneje se je znova poročil. Niti ta zakon ni trajal. Govorilo se je tudi, da naj bi imel nezakonsko hčer z novozelandsko učiteljico umetnosti, s katero da je imel afero, medtem ko je bil poročen z Anne. Peter do nedavnega ni polnil strani britanskih tabloidov, v njih se je znašel, potem ko so odkrili, da na kitajski televiziji reklamira mleko ter za to izkorišča status člana kraljeve družine. Da imata tako on kot njegova kmalu bivša žena rada denar, je sicer znano, sta denimo edina člana britanske kraljeve družine, ki sta tabloidu prodala fotografije s svoje poroke ter s tem zaslužila več kot pol milijona evrov.

Odločitev, da se razideta, menda ni povezana s tem, da se želi Autumn vrniti v rodno Kanado.

Peter Phillips, ki je menda kraljičin najljubši vnuk, bo zdaj postal prvi, ki bo podpisal ločitvene papirje, kar je kraljico močno razžalostilo. Ob njegovem rojstvu jo je razočarala že Anne, ki ni hotela, da imajo njeni otroci plemiške nazive, zato Peter ter njegova sestra Zara nista princ in princesa. Anne je hotela, da imajo njeni otroci bolj normalno življenje, enako sta se lani ob rojstvu Archieja odločila princ Harry in Meghan. Da je Peter kraljičin vnuk, ni vedela niti Autumn, ko sta se leta 2003 spoznala v Montrealu; delala je kot hostesa za znanega ameriškega pivovarja, on pa je bil tam na poslovnem potovanju. Začela sta hoditi na zmenke in Autumn se je zaradi ljubezni preselila v London. Čez štiri leta sta se zaročila.
Deli s prijatelji