Dekle s koledarja je znova zaživelo

Okroglo, igrivo, nedolžno in nerodno, poudarja avtorica. Amy Pence-Brown se je brez zadrege prelevila v Hildo.
Fotografija: Amy ima na instagramu vse več sledilcev. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Amy ima na instagramu vse več sledilcev. FOTO: Instagram

V dobi odločnega boja za enakost in enakopravnost smo, je dejala Britanka Amy Pence-Brown, ki sama sebi pravi debela feministična mama, a poudarja, da njeno poslanstvo nosi dragoceno sporočilo. Debela, okrogla, zajetna in podobne besede niso nikakršne žaljivke ali zbadljivke, ampak preprosta dejstva, zaradi katerih ni ženska nič manj privlačna ali manjvredna, vztraja.

Hilda je plod domišljije in fantazije

Tako je nekoč poudarjal tudi Duane Bryers, umetnik, ki je v 50. letih minulega stoletja ustvaril Hildo, rdečelaso, zdravo dekle rožnatih lic na koledarskih fotografijah, seveda, z ustreznimi oblinami. Oživitev Hilde se zdaj imenuje projekt, ki se ga je navdušeno lotila Amy iz ameriškega Idaha in pozira za fotografije, ki odsevajo risane podobe njene idolke, izmišljene pred 70 leti. Hilda je v minulem stoletju pomembno opozarjala, da se dekleta preveč obremenjujejo s podobami nezdravih in suhljatih
Simpatična Hilda je v petdesetih pritegovala občudujoče poglede.
Simpatična Hilda je v petdesetih pritegovala občudujoče poglede.
fotomodelov, venomer samozavestnih, elegantnih in uglajenih na vsakem koraku in v vsakem trenutku. Ona pa je po Bryersovi zamisli utelešala nedolžnost, igrivost, preprostost, prvinskost, pa tudi nerodnost, negotovost in zadrego, v katerih se v življenju večkrat znajde prav vsako dekle ali mlada ženska. Prav te lastnosti znova uteleša Amy, ki je pri 44 letih odličen odsev nekdanje zvezdnice koledarjev, ugotavljajo kritiki in opazovalci. Mati treh otrok se je projekta lotila že leta 2017 in sama opravila ves styling, fotografiranje in obdelavo posnetkov po zgledu Bryersa, ki je Hildo povsem sam pričaral iz razmišljanja o takratni družbi. Le redko so mu za določene zamisli pozirala dekleta, ki jih je poznal, a okrogla rdečelaska je plod njegove domišljije, in kot je priznal, tudi njegovih fantazij.

Amy zdaj upa, da bo z žgečkljivimi objavami na instagramu opozorila na nekatere pozabljene vrednote, zdaj jo podpira že več kot 23.000 sledilcev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije