70 LET

Čustven dan za kraljico, ko je zagledala vnukinjo so se ji orosile oči

Začela se je serija slovesnosti ob 70-letnici vladanja britanske monarhinje Elizabete II. Najbolj je bila ganjena, ko je z nekdanjo Filipovo kočijo nastopila njena vnukinja.
Fotografija: Ves čas je bila odlično razpoložena, ko je zagledala Louise, pa so se ji orosile oči.
Odpri galerijo
Ves čas je bila odlično razpoložena, ko je zagledala Louise, pa so se ji orosile oči.

Pred dnevi se je v Windsorju z razstavo konj ter tekmovanjem v dresuri, preskakovanju ovir, vzdržljivostnem jahanju ter vožnji s konjsko vprego tudi uradno začela serija slovesnosti v čast kraljici Elizabeti II. ter njenemu platinastemu jubileju, ki se bodo vrstile še naslednji mesec. Kljub temu da se je kraljica zaradi zdravstvenih težav v zadnjih tednih morala odpovedati ničkoliko dogodkom, ki so ji sicer zelo ljubi, pa tega tradicionalnega konjeniškega praznika, ki ga organizirajo že od leta 1943, ne bi zamudila za nič na svetu.

Ne le da je Elizabeta že od otroštva zaljubljena v konje, letos je bilo zanjo še posebno čustveno tekmovanje v vožnji s konjsko vprego. Na njem je nastopila njena vnukinja lady Louise Windsor, kar sicer ne bi bilo nič nenavadnega, saj se najstnica nad tem športom navdušuje že leta, je pa letos vozila prav posebno kočijo, tisto, ki je nekoč pripadala njenemu dedku princu Filipu, ko je lani umrl, pa jo je zapustil njej.

Podedovala je dedkovo kočijo. FOTOGRAFIJI: Henry Nicholls/Reuters
Podedovala je dedkovo kočijo. FOTOGRAFIJI: Henry Nicholls/Reuters

Kraljica, ki je bila na prireditvi več kot odlično razpoložena, je nastop lady Louise opazovala povsem ganjena in s solznimi očmi, česar Britanci od nje sicer niso vajeni. So se pa strinjali, da je bila zagotovo izjemno ponosna na vnukinjo, poleg Zare Tindall eno redkih, ki konje obožujejo tako, kot jih sama, čeprav ji je bilo najverjetneje obenem zelo težko ob spominu na Filipa, za katerim je po 74 letih skupnega življenja ostala velika praznina.

Menda je bil prav vojvoda Edinburški tisti, ki je Louise navdušil nad vožnjo s konjsko vprego, kraljica je namreč vedno bolj uživala v sedlu. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas