PIJAN

Zvezdniku grozijo štiri leta za zapahi

Nicolas Brendon naj bi pijan napadel in poškodoval svoje dekle. Igralec ima dpresijo in tudi že debelo policijsko kartoteko.
Fotografija: Ni skrivnost, da se že dolgo bori z odvisnostjo od alkohola.
Odpri galerijo
Ni skrivnost, da se že dolgo bori z odvisnostjo od alkohola.

Pred televizijskimi kamerami se običajno bori proti zlu, zločinu in nepridipravom. Nicholas Brendon je zaslovel kot zvesti pomočnik Buffy, izganjalke vampirjev, v seriji Zločinski um se je kot računalniški analitik boril proti najbolj izprijenim človeškim umom. A to je televizija in njen domišljijski svet. V resničnosti pa je zvezdnik pogosto na napačni strani zakona in zdaj mu grozi zapor, ker se je pred letom in pol menda spravil nad svoje dekle. Pred dnevi so ga obtožili družinskega nasilja s prizadejanjem poškodb.
Ni skrivnost, da se že dolgo bori z odvisnostjo od alkohola.
Ni skrivnost, da se že dolgo bori z odvisnostjo od alkohola.

Ni skrivnost, da se že dolgo bori z odvisnostjo od alkohola, tej se je pridružila še zasvojenost s tabletami. »Alkohol sprva vsekakor zaduši tesnobo, a je to zgolj začasno, saj hkrati le stopnjuje bes v tebi, ki se tiho kopiči,« je pred štirimi leti priznal na televiziji med pogovorom s teve psihologom dr. Philom. Očitno je igralec dobro vedel, o čem govori, saj je njegov potlačeni bes oktobra predlani spet izbruhnil. Tarča je bila njegovo dekle.
Ima že lepo zbirko policijskih fotografij.
Ima že lepo zbirko policijskih fotografij.

Enajstega oktobra 2017 je bil Brendon s partnerico – njeno ime ostaja anonimno – na krajšem oddihu v kalifornijskem mestu Palm Springs. Počitniška romantika je v večernih urah splavala po vodi, ko naj bi pijani igralec spremljevalko napadel v hotelskem baru. »Sprla sta se. Ko pa je želela vstati od mize, da bi odšla, jo je napadel. Povlekel jo je za roko in nato za lase,« je povedal policist William Hutchinson. Policija je nasilnika prijela in popisala, a Brendon je po plačilu varščine 50.000 dolarjev odkorakal na svobodo.
Je njegova depresija povezana tudi z nadlegovanjem v mladih letih?
Je njegova depresija povezana tudi z nadlegovanjem v mladih letih?

Z navodili v sodnem odloku, da je lahko z dekletom in v njeni neposredni bližini, a da je ne sme poškodovati, raniti, je nadlegovati ali ji groziti. Zdaj se je tožilstvo še odločilo, da proti njemu vloži obtožbo zaradi domačega nasilja, prvo zaslišanje bo konec novembra. Če ga spoznajo za krivega nasilja, lahko pristane v ječi za štiri leta.


Oteževalna okoliščina je tudi, da je v minulih letih in pod vplivom alkohola že večkrat prišel navzkriž z zakonom. Prvič leta 2010, ko se je policija odzvala na prijavo kršenja javnega reda in miru in naletela na igralca. Ta se je še upiral, tako da si je poleg pijančevanja v javnosti in vandalizma nakopal obtožbi zaradi napada na uradno osebo in upiranja aretaciji.
Zlorabil je moč svojih mišic.
Zlorabil je moč svojih mišic.

Zaporu se je tedaj izognil z odhodom v rehabilitacijsko kliniko za odvajanje od alkohola. Terapije mu niso pomagale. Leta 2014 je razdejal hotelsko sobo, leta 2015 še eno, napadel pa je svoje tedanje dekle, menda jo je zgrabil za vrat, ji razbil mobilnik in vzel avtomobilske ključe.


Potem je Nicholas vnovič odkorakal na kliniko za zdravljenje odvisnosti in priznal še, da boleha za depresijo. V zadnjih treh letih so ga preganjale samomorilske misli, saj naj bi ga kot 10-letnega fantiča nadlegoval njegov učitelj za glasbo, ki so ga zaradi nadlegovanja otrok pozneje tudi zaprli. Nicholas je to mučno izkušnjo (pre)dolgo nosil v sebi in jo skrival. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije