SPICE GIRLS

Zvezdnica na zdravljenje zaradi seksa in alkohola

Mel B se je po ločitvi in očetovi smrti zlomila. Eksperimentalna terapija za zdaj deluje.
Fotografija: Zvezdnica se zaveda, da je zabredla že pregloboko. Foto: guliver/cover images
Odpri galerijo
Zvezdnica se zaveda, da je zabredla že pregloboko. Foto: guliver/cover images

Počasi je kapljalo, kapljica tegob za kapljico tegob, dokler se težave v življenju nekdanje spajsice Mel B niso razlile čez rob. »Dobro se zavedam, da sem se znašla sredi krize. Nihče ne ve tega bolje od mene, a se s tem soočam in se poskušam izviti,« je priznala zvezdnica, ki bo takoj, ko konča snemanje resničnostne oddaje Amerika ima talent, kjer zaseda sodniški stolček, odšla v rehabilitacijsko kliniko, da pozdravi svojo odvisnost od alkohola in seksa ter se spoprime s posttravmatskim sindromom, za katerim je začela trpeti v luči tornada, ki že najmanj minulega pol leta pustoši po njeni zasebnosti.


Lani je po 10 skupnih letih razpadel njen zakon s Stephenom Belafontejem, čemur je sledila ena bolj umazanih ločitvenih bitk zabavne industrije, med katero noben udarec ni bil preboleč ali preveč pod pasom. Temu je sledila smrt njenega očeta. Da bi otopeli bolečino, ki jo je razjedala, se je zatekla k steklenici in čustveno praznemu seksu s tem, onim ali tretjim.

V iskanju pozabe naj bi seksala tudi s tremi moškimi v enem dnevu. Foto: guliver/cover images
V iskanju pozabe naj bi seksala tudi s tremi moškimi v enem dnevu. Foto: guliver/cover images

Ob samospoštovanje

»Včasih se nabere preveč vsega, da se s čustvi, ki brbotajo v tebi, ne moreš več spopasti. Alkohol in seks nikoli nista bila moja težava, bila sta odraz mojih resničnih težav,« do korenin vsega pa se je dokopala, ko je zaradi prihajajočih spominov začela brskati po preteklosti, spominih in notranjosti. »Minulih šest mesecev je bilo zelo težkih. Podoživela sem čustveno uničujočo zvezo in se soočila še z drugimi težavami, ki so me pestile, od smrti očeta do mojega odnosa z moškimi. Za sabo imam eno leto sodnih bitk, ki so me finančno izžele ter med katerimi sta se izgubila samozavest in samospoštovanje,« pripoveduje Mel in prav nič ne skriva, da je v upanju, da pozabi na bolečino, segla po pijači. »Zabredla sem, tega se boleče zavedam. A sem svoje težave začela reševati, šla bom na zdravljenje.« Pri slednjem so odločilno vlogo igrale njene deklice, ki jih srčno ljubi. »Nisem popolna, tega niti nisem nikoli trdila. A želim postati boljša različica sebe zaradi svojih hčerk, družine in vseh ljudi, ki jih imam rada in so bili vselej ob meni, ne glede na vse.«

Težave želi rešiti zaradi svojih treh hčerk. Foto: instagram
Težave želi rešiti zaradi svojih treh hčerk. Foto: instagram

Z brskanjem po spominih je popraskala po površju, da so na plan začele vreti stvari, ki se jih niti zavedala ni. Vsaj v celoti. Prvo izmed prelomnic je doživela na začetku avgusta, ko so ji zdravniki postavili diagnozo posttravmatskega stresnega sindroma. »Še vedno se borim in trpim, a mi daje malce zagona misel, da bom z razkritjem stanja morda pomagala drugim, ki preživljajo podobno.« Pri čemer je že naredila prve korake in občutila napredek, ko je šla na poizkusno terapijo EMDR. »Na kratko, ta terapija v osnovi deluje na tvoj spomin, da se soočiš z bolečimi in travmatičnimi izkušnjami, ki si jih prestal. Ne želim priklicati hudiča, a za zdaj ta terapija deluje.«

Ujeta v svojem svetu

Medsebojno sta se obmetavala z žaljivkami ter skoki čez plot, Mel ga je obtožila čustvene, verbalne in telesne zlorabe, da ji je sodišče odobrilo začasen nalog prepovedi približevanja. Vse to in več so mediji izdatno pokrivali med dobrim letom ločitvene vojne med Mel in Stephenom. Zdaj je jezik iztegnil še zvezdničin prijatelj Rusty Updegraff ter s svojimi besedami orisal divji vlakec, po katerem je Mel v minulih letih divjala, dokler se ni zlomila.

Da bi pozabila na srčne bolečine, je seksala vsepovprek. Foto: instagram
Da bi pozabila na srčne bolečine, je seksala vsepovprek. Foto: instagram

»V zadnjih letih se je vse bolj trgala s povodca samonadzora. Dokler se ji ni odpeljalo. Ko ni delala, je pila. Zajela jo je seksualna vročica, seksala je s tremi različnimi moškimi v enem dnevu. Nič od tega ni moja stvar, a Mel ne posluša nikogar. Toda potrebuje budnico. Potrebuje pomoč, ujeta je v svojem malem svetu, ki zanjo ni zdrav,« je dejal in dodal, da težava nista bili le skakanje iz ene postelje v drugo ter čezmerno pitje vodke, zaradi katere je že izgubila zavest, ampak tudi njeno brezglavo zapravljanje, kot bi bil njen mošnjiček brez dna. »Tega ne zdržim več. A ona nujno potrebuje pomoč.« Pomoč, ki si jo je zdaj očitno že poiskala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije