POČILO JE

Znano, kaj naj bi sprožilo spor med Williamom in Harryjem

Objavljeno 12. avgust 2019 13.26 | Posodobljeno 12. avgust 2019 13.34 | Piše: T. V.

Izbruh mlajšega brata naj bi Williama in Kate povsem šokiral.

Nekoč so jih imenovali fantastični štirje (kot nekoč skupino The Beatles), danes se piše le še o domnevnem sporu med njimi. FOTO: Guliver/getty Images
Ugibanja in namigovanja, zakaj sta se britanska kraljeva para – William in Kate ter Harry in Meghan – sprla, nikakor ne potihnejo.
 
image
William in Harry sta si bila nekoč blizu, danes se komaj še pogledata. FOTO: Reuters
Britanski Mail on Sunday, ki se ob tem sklicuje na 'neimenovani vir', je razkril, da je razlog za spor med bratoma, ki sta bila nekoč močno povezana, Harryjev lanski izbruh, ko je šokiral brata in njegovo ženo z obtožbami, da v javnosti ne podpirata dovolj Meghan. Ta izbruh se je domnevno zgodil nekega večera, ko sta William in Kate dala otroke spat, Harry pa jima je začel očitati pomanjkanje podpore. Meghan je baje le brezizrazno poslušala Harryjeve besede.
 
Naslednjega dne je Kate v dokaz podpore Meghan prinesla rože na dom svaka in njegove nove žene. Hkrati ji je ponudila, da bi šla z njo na teniški turnir v Wimbledonu. Letos sta se turnirja res udeležili (skupaj sta sedeli v kraljevski loži), a razkol med družinama sinov princese Diane se kljub temu menda le še poglablja.
 
Kensingtonska in Buckinghamska palača vztrajno zavračata namigovanja o sporu med paroma, a je dokazov, da med kraljevima bratoma, ki sta si bila nekoč zelo blizu, preprosto preveč; če ne drugega, govorica teles izdaja, da med Williamom in Harryjem veje mrzel veter.
Deli s prijatelji