VAL OGORČENJA

Znani igralec šokiral: Ženski je včasih treba prisoliti klofuto

Meni, da to zaslužijo.
Fotografija: Sean Connery. FOTO: Getty Images 
Odpri galerijo
Sean Connery. FOTO: Getty Images 

Nasilje nad ženskami v zadnjih dneh ne odmeva le v Sloveniji, temveč tudi v svetu. Igralec Sean Connery je že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja šokiral z izjavo na televiziji, da je ženski treba primazati klofuto, če to zasluži. Že takrat je njegovo prepričanje poželo val ogorčenja, pred kratkim pa je svojo tezo po poročanju Blica še podkrepil. 

Tuja novinarka ga je v teh dneh opomnila: »V preteklih intervjujih ste zagovarjali tezo, da ni najhujša stvar oklofutati ženo. Dejali ste, da je ni treba s pestjo, temveč z dlanjo.« Igralec ji je mirno odgovoril, da v vseh teh letih ni spremenil mišljenja. 

Javnost je strogo obsodila njegove besede. Dejal je namreč, da klofutanje žensk ni dobro, ni pa tudi slabo: »Menim, da je odvisno od okoliščin in od tega, ali je zasluženo.« Na vprašanje novinarke, kdaj je po njegovem mnenju nasilje zasluženo, je Connery odgovoril, da ženske včasih ne znajo odnehati. »Eno stvar povedo ponovno in ponovno in potem nastane provokativna situacija. V tem primeru menim, da je absolutno zasluženo,« je dejal igralec in znova svetovno javnost pustil odprtih ust.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije