POROKA

Zmagovalec Evrovizije se je poročil na Visu

Objavljeno 11. september 2019 20.38 | Posodobljeno 11. september 2019 20.38 | Piše: T. P.

Måns Zelmerlöw je lani postal očka, zdaj še mož. Ljubljena Ciara ga sprva niti opazila ni.

Med obredom sta potočila solze sreče. FOTO: instagram
Da je dalmatinski otok Vis tudi otok, kjer se pišejo najlepše ljubezenske zgodbe, je dokazalo že nadaljevanje hollywoodske glasbene uspešnice Mamma Mia: Spet se začenja. Toda to je bil plod domišljije filmskih ustvarjalcev, zdaj pa se je v objemu čarobne viške pokrajine odvila še čisto prava ljubezenska pravljica.

Med zidovi tamkajšnje dobro ohranjene trdnjave sv. Jurija, ko so jo ravno božali zadnji žarki zahajajočega sonca, sta si namreč večno ljubezen in zvestobo obljubila pevec Måns, ki je pred štirimi leti Švedsko popeljal do zmage na Evroviziji, in njegova srčna izbranka Ciara Janson.
image
instagram Večnost sta si obljubila, ko je nad Visom zahajalo sonce. FOTO: instagram

Ni bila ljubezen na prvi pogled. Vsaj če vprašate Ciaro. Ko sta se pevec in igralka britanskih korenin prvič videla leta 2015 na neki poroki, rjavolasa lepotička Månsa niti opazila ni. Sprva mu ni namenila več od enega samega pogleda, pa še to skoraj po sili razmer – ker so ju posedli za isto mizo.

»Spoznala sva se na poroki, kjer sem pel. A je nisem zanimal, še toliko ne, kot je za nohtom črnega. In ko sva pri večerji pristala za isto mizo, sem se moral že boriti za kanec njene pozornosti,« je priznal Måns, čeprav se je nato izteklo po njegovih željah, saj sta si začela pisati telefonska sporočilca, prijateljstvo pa je postopno preraslo v nekaj več. In se izkazalo za pravo ljubezen. Prvi vrhunec je doživela prav na Visu. In zdaj še drugega.
image
instagram Pevec je užival v oddihu na Jadranu. FOTO: instagram

Zaljubljenca sta se letos vrnila na otok. Pred dvema letoma sta namreč počitnikovala pri naših južnih sosedih, zaneslo ju je tudi na Vis, in prav tam je Zelmerlöw svojo ljubljeno zaprosil, naj z njim preživi preostanek življenja. In če je tam slišal njen prvi radostni da ob snubitvi, je zdaj slišal drugega, pomešanega s solzami ganjenosti in sreče, ko se mu je obljubila za preostanek njunih življenj. Čeprav sta se morda še močneje kot s poroko drug drugemu zavezala že lani, ko se jima je rodil sinček Albert.
image
instagram Lani sta dobila sinka Alberta, ki je postal mlajši bratec Ciarinemu sinu iz prejšnjega razmerja. FOTO: instagram

Letošnje poletje jima bo vsekakor ostalo v posebnem spominu. Sončnim žarkom sta se sprva nastavljala v Trogirju, nadaljevala z raziskovanjem Jadranskega morja na sončnem Hvaru in nato Korčuli, Vis, ker se najlepše pač prihrani za konec, pa sta obiskala nazadnje.

Spomnila sta se romantične zaroke, nato pa sta v krogu prijateljev in družine ustvarila kup novih čudovitih spominov. Sprva s predporočno zabavo na barki, na kateri je Ciara obvezno morsko opravo nadgradila s poročno tančico. Naslednji večer pa sta ženin in nevesta, obdana z najbližjimi, med izmenjavo zaobljub potočila nekaj solz blažene sreče. »Dovolite, da svetu predstavim gospoda in gospo Zelmerlöw!« vzhičenosti ob ganljivi poroki ni mogla skriti in jo je brž obesila na veliki zvon njuna prijateljica in ena izmed svatov Carola Häggkvist.
2015.
je zmagal na Evroviziji.


Svežeporočenega pevca je Švedska prvič spoznala leta 2005, ko je stopil na tekmovalni oder glasbenega šova Idol, leto pozneje pa je navdušil še s plesnimi koraki, ko je s šova Let's dance odkorakal kot zmagovalec. A vendar mu nič ni prineslo tolikšne prepoznavnosti kot Evrovizija leta 2015, ko je osvojil žirijo in občinstvo s pop balado Heroes in je njegovo ime zadonelo tako rekoč po vsem svetu. A očitno mu je bilo to leto pisano na kožo, saj je takrat spoznal tudi ljubezen svojega življenja.
Deli s prijatelji