OGENJ

Zaradi požarov evakuirali tudi številne zvezdnike

Požari v Kaliforniji uničili 6450 domov, na terenu več kot 4000 gasilcev. Zublji grozili Kardashia-novim, Lady Gaga, Willu Smithu in Cher.
Fotografija: Zublji so uničevali vse pred seboj. Foto: AP
Odpri galerijo
Zublji so uničevali vse pred seboj. Foto: AP

V požarih, ki divjajo v ameriški zvezni državi Kalifornija, je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 25 ljudi. V požaru, v katerem je zgorelo celotno mesto Paradise s 27.000 prebivalci, vsi so morali zapustiti domove, jih je umrlo devet. Ogenj je zajel tudi prestižni Malibu, kjer imajo nepremičnine številni slavni in petični člani zabavne industrije. Mnogi zvezdniki trepetajo za svoje imetje, prenekaterega pa je bilo strah tudi za življenje. Ne za svoje, ampak za življenje svojih bližnjih je v teh dneh trepetal enfant terrible hollywoodske scene Charlie Sheen, ki ni vedel, kje sta oče Martin in mama Janet.
Charlie Sheen se je za pomoč pri iskanju staršev obrnil na splet. FOTO: Guliver/X17
Charlie Sheen se je za pomoč pri iskanju staršev obrnil na splet. FOTO: Guliver/X17

Obupan, ker nikakor ni mogel priklicati staršev, je poskušal priti z njimi v stik s pomočjo spletnih sledilcev. »Morala bi biti v skupini ljudi, ki so jih evakuirali v bližini plaže Zuma. Če ju je kdo videl, naj mi, prosim, sporoči,« je pozval igralec. Charliejevega očeta in mamo so pozneje našli v množici, ki se je umikala zubljem. Svojim štirim otrokom sta sporočila, da sta v redu, da pa bosta noč preživela kar v avtu.
Varna nista niti Kim Kardashian in Kanye West. FOTO: Guliver/X17
Varna nista niti Kim Kardashian in Kanye West. FOTO: Guliver/X17

»Smo zunaj požarnega območja in varni. Mislimo na tiste, ki jih je ogenj prizadel, in upamo, da so prav tako na varnem,« je na instagramu sporočila Caitlyn Jenner; njeno slavno pastorko Kim Kardashian West so evakuirali iz hiše, ki si jo deli z možem Kanyejem Westom v bogataški soseski Hidden Hills severozahodno od Los Angelesa. Ogenj je divjal čisto blizu njunega posestva. »Gasilci, rada vas imam in hvala, ker delate vse, kar je v vaši moči, da smo varni,« je na twitterju sporočila junakom dneva, razrvane živce pa poskušala pomiriti s pestovanjem sedemmesečne nečakinje True, hčerke sestre Khloe Kardashian.
Cher je ob misli, da bi lahko ogenj njen ljubljeni Malibu spremenil v pepel, obupana. FOTO: Guliver/X17
Cher je ob misli, da bi lahko ogenj njen ljubljeni Malibu spremenil v pepel, obupana. FOTO: Guliver/X17

Pevka Lady Gaga je na instagramu objavila posnetek, na katerem je za njo videti gost dim, ki se vali proti nebu. Oboževalcem je sporočila, da je morala zapustiti svoj dom v Malibuju, ter pohvalila junaške reševalce, ki so spravljali ljudi na varno. »Z mislimi sem pri vseh, ki danes trpijo zaradi tega strašnega požara, in z njimi delim žalost ob izgubi domov in njihovih dragih,« je komentirala zvezdnica. »Tu sedim z mnogimi, ki se sprašujete, ali bo vaš dom izginil v plamenih. Vse, kar lahko storimo, je, da molimo skupaj in drug za drugega. Naj vas bog blagoslovi,« je še dodala.
Zublji so uničevali vse pred seboj. Foto: AP
Zublji so uničevali vse pred seboj. Foto: AP

Igralec Will Smith je posnel velikanske plamene, ki so se dvigali v zrak v bližini njegovega posestva v Malibuju. Pojasnil je, da je njegova 18-letna hči Willow zaskrbljena in da ga je prosila, naj gre pogledat ven in oceni razmere tako, kot to zna samo on. »Situacija je zelo strašljiva. Smo v nizkem startu za evakuacijo, odšli bomo takoj, ko nas bodo pozvali,« je povedal zvezdnik, ki se je v filmih proslavil z junaškimi vlogami, v katerih rešuje svet.


Pevka Cher, ki v Malibuju živi od leta 1972, je po twitterju sporočila, da se ogenj bliža njeni hiši. »Skrbi me za mojo hišo, a ne morem ničesar storiti. Hiše mojih prijateljev so zgorele, ne morem prenesti misli na to, da bo Malibu pogorel,« je bila prizadeta.


Z ognjem se na severu Kalifornije bori več kot 4000 gasilcev, vendar se požar zaradi močnega vetra in presušene pokrajine hitro širi. Uničenih je že 6450 domov. Vse žrtve so civilisti, ranjeni so bili tudi trije gasilci. Požari so zahtevali dve žrtvi tudi na jugu Kalifornije, kjer so evakuirali več kot 100.000 ljudi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije