KONEC JE

Zaradi moža se je spreobrnila, po štirih letih pa se že ločuje

Konec zakona Zooey Deschanel in Jacoba Pechenika Igralka in producent se bolje razumeta kot prijatelja.
Fotografija: Ostala bosta poslovna partnerja. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Ostala bosta poslovna partnerja. FOTO: instagram

Tudi v drugo se ji ni izšlo. Njen prvi zakon z ​Benom Gibbardom, prvim glasom skupine Death Cab For Cutie, je razpadel po treh letih 2012. − uradno zaradi nepremostljivih razlik - zdaj pa je 39-letna Zooey Deschanel vnovič pred podpisom ločitvenih papirjev. Po dobrih štirih letih zakona sta tudi Zooey in 47-letni Jacob Pechenik ugotovila, da veliko boljše funkcionirata kot prijatelja in poslovna partnerja kot zakonca, zato se bosta ločila. A te odločitve nista sprejela nepremišljeno, saj sta menda že pred nekaj meseci po tihem zaživela ločeno, zdaj, ko se je ta poteza izkazala za najboljšo, pa sta vest objavila. Nista čakala in mečkala, preprosto sta vedela. Ko sta se Zooey in Jacob spoznala pri snemanju komedije Rock the Kasbah, je med njima vroče zaprasketalo, saj sta bila nekaj kratkih mesecev pozneje, januarja 2015, že zaročena, še pol leta pozneje pa so jima doneli poročni zvonovi. Zaradi moža se je Zooey spreobrnila v judovstvo, mesec dni po poroki je na svet privekala njuna prvorojenka Elsie, predlani pa je prihod sinka Charlieja še popestril družinsko dinamiko.

Komaj sta si dahnila usodni da, že jima je na svet privekala prvorojenka Elsie. FOTO: guliver/cover images
Komaj sta si dahnila usodni da, že jima je na svet privekala prvorojenka Elsie. FOTO: guliver/cover images

»Z njima poskušam prebiti toliko časa, kot je le mogoče,« se je nad vlogo mamice navdušena zvezdnica učila žonglirati med družinsko idilo in cvetočo igralsko kariero. A ugotovila je, da je to zelo utrujajoče. »Včasih si tako izčrpan, da se želiš, ko prideš domov, le zavleči v posteljo. Pomembno pa je, da kljub vsemu poskušaš z otroki prebiti toliko časa, kot je le mogoče. Kakovostnega časa, ne da bi vas motilo zvonjenje telefona ali prižgana televizija. Mojima berem knjige, čeprav Charlie, ker je še majhen, večinoma le gleda slikice. To je čas, ko se med nami plete močna vez, na obrazkih lahko vidim zadovoljstvo.« Igralka je umetnost potisnila na stranski tir, filmski ali televizijski projekt mora biti resnično dober, da je Deschanelova zanj pripravljena malce skrčiti svoj čas z otrokoma. »Sem nadvse vpletena mama. Jaz sem tista, ki ju vozim na vse igralne urice, krožke, z njima sem ves čas.«

Z otokoma preživi ogromno časa.
Z otokoma preživi ogromno časa.


Za svet je simpatična, na trenutke malce raztresena, vselej pa energična in nadvse posebna Jess iz serije Novo dekle. A za hčerko in sinka je le mamica. In to bo ostala tudi zdaj, ko sta z Jacobom nad njunim zakonom dvignila roke. »Po temeljitem in dolgotrajnem premisleku sva spoznala, da se boljše razumeva kot prijatelja, poslovna partnerja kot zakonca,« sta razkrila konec skupnega življenja in poudarila, da bosta ostala predana sinku in hčerki.

Svet jo najbolj pozna kot posebno, energično in ljubko Jess.
Svet jo najbolj pozna kot posebno, energično in ljubko Jess.

Križ čez zakon sta naredila že pred meseci, a sta se razšla v prijateljskem duhu. Storila bosta vse, da bo prehod v drugačne družinske razmere za Elsie in Charlieja čim manj stresen. »Vse, kar si želita, je, da sta dobra mati in oče.« Čeprav otroka nista edino, kar ju bo povezovalo. S skupnimi močmi bosta namreč še naprej vodila njuni podjetji The Farm Project, ki ljudi povezuje s kmetovalci, in Lettuce Grow, ki pomaga učiti in usmerjati, kako pridelati zelenjavo in sadje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije