BREZ DENARJA

Zadolženi teniški as razprodaja trofeje

Boris Becker je na internetu prodal 82 predmetov. Številne tvegane naložbe, romantične zdrahe in tožbe.
Fotografija: Tri leta je uspešno sodeloval z Đokovićem. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Tri leta je uspešno sodeloval z Đokovićem. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

LONDON – V teniško zgodovino se je vpisal kot eden najuspešnejših igralcev, ne nazadnje se je trikrat okitil s trofejo na znamenitem Wimbledonu, kjer se njegovi mlajši nasledniki ravno te dni borijo za laskavi pokal, dvakrat v Melbournu in enkrat v New Yorku, a vendarle mu ni uspelo obdržati bajnega premoženja, h kateremu so veliko prispevale tudi bajne sponzorske pogodbe.


Boris Becker, legendarni nemški teniški zvezdnik, se je finančno komajda obdržal nad vodo, tako da je sklenil unovčiti tudi spomine na zlata leta športnega zmagoslavja, da poplača pošastne dolgove. Leta 2017 je razglasil bankrot, pred dnevi pa je na spletni dražbi ponudil 82 predmetov iz svoje bogate kariere, od pokalov, teniških loparjev, ur, fotografij do drugih osebnih predmetov in dragocenosti. Po poročanju britanske finančne družbe Smith Williamson mu je največ denarja prinesla prodaja Tiffanyjevega srebrnega pokala za zmago nad slovitim Čehom Ivanom Lendlom na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku leta 1989, za katerega je eden od dražiteljev ponudil kar 167.000 evrov.

V pokoju je le še zapravljal z znojem prigarano premoženje.
V pokoju je le še zapravljal z znojem prigarano premoženje.
Povsem umestno vprašanje je, kdaj mu bo uspelo poravnati vrtoglavi dolg, ki po nekaterih podatkih znaša kar 56 milijonov evrov, kajti na omenjeni dražbi je zaslužil le delček tega, dobrih 700.000. Beckerjev bankrot sicer ne preseneča, saj se je po koncu svoje sijajne kariere, namesto da bi užival v prisluženem bogastvu in nadvse udobno živel do konca svojih dni, podal v številne tvegane naložbe in običajno pogorel, kar veliko denarja pa so mu pobrali propadla ljubezenska razmerja, romantične zdrahe in tožbe ter otroci, zakonski in zunajzakonski. Ko je postal trener in svetovalec teniškega asa nove dobe Novaka Đokovića, so mnogi upali, da je Becker končno zaplaval v resne vode, a sta se po treh letih razšla. Nemec je leta 2017 postal predsednik nemške teniške zveze, občasno je tudi športni komentator pri Fox Sports Australia.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije