PO LOČITVI

Za štiri dni zakona zahteva preživnino

Nicolas Cage se hoče ločiti, češ da se je za poroko odločil pijan. Erika Koike trdi, da je igralec omadeževal njen ugled.
Fotografija: Njuna zakonska blaženost je trajala štiri dni. Dokler ju je torej držala pijanska radoživost.
Odpri galerijo
Njuna zakonska blaženost je trajala štiri dni. Dokler ju je torej držala pijanska radoživost.

Trije prejšnji zakoni Nicolasa Cagea so se izjalovili, a noben ni tako hitro splaval po vodi kot njegov četrti poizkus zakonskega življenja. Še več, oskarjevec je prepričan, da poroke sploh ne bi smelo biti, in je že pičle štiri dni po pijanski izmenjavi zaobljub z Eriko Koike vložil zahtevek za njihovo razveljavitev.

Umetnica ličenja se sicer strinja, da jima večnost ni usojena, a želi, da ji zvezdnik za štiri dni, ki jih je preživela kot njegova žena, plačuje preživnino.
 

Zamolčala kriminalno preteklost


Pomembnih življenjskih odločitev ni pametno sprejemati v pijanski omotici. Tega se pri 54 letih uči hollywoodski težkokategornik, ki iz zakonskega jarma z Eriko ne bo ubežal tako preprosto, kot si je zamislil. »Ni razumel daljnosežnosti poroke z Eriko, v tistem trenutku in stanju ni bil sposoben razumeti, v kaj je privolil. Pred poroko sta oba popivala do onemoglosti. V stanju pijanosti, ko mu je Erika predlagala, naj se poročita, se je v trenutku spontanosti strinjal, a ob tem ni razumel, v kaj se v resnici spušča,« je zahtevek razložil igralčev odvetnik in še poudaril, da Cageeva nesojena življenjska sopotnica do slavnega izbranca nikakor ni bila iskrena, saj da mu je zamolčala kriminalno preteklost.

Ko sta prosila za poročno dovoljenje, sta naredila takšno sceno, da so ju pospremili v posebno sobo.
Ko sta prosila za poročno dovoljenje, sta naredila takšno sceno, da so ju pospremili v posebno sobo.

V minulem desetletju naj bi jo policija namreč kar dvakrat aretirala zaradi vožnje pod vplivom opojnih substanc, leta 2006 pa naj bi jo predstavniki zakona odvedli v pripor tudi zaradi družinskega nasilja. Zato je pet dni preživela za zapahi, udeležiti pa se je morala tudi intenzivnega, leto in pol trajajočega tečaja za zdravljenje odvisnosti ter hoditi na sestanke anonimnih alkoholikov in opraviti nekaj družbenokoristnega dela.
 

Izgubljene poslovne priložnosti


Da se skupaj ne bosta postarala, je bilo verjetno jasno vsem, ki so bili prejšnji mesec takrat kot Nicolas in Erika v mestni hiši v Las Vegasu, kjer sta prosila za poročno dovoljenje in se še isti dan tudi vzela. Igralec je namreč pijansko robantil in delal direndaj, vmes celo momljal, da si tega ne želi in da ga bo obrala, medtem ko ga je Koikova mirila kot majhnega otroka, češ da jima nič od tega ni treba. A sta nato očitno vseeno naredila usodni korak in podpisala poročno listino.


Za poroko je bil preveč pijan, poročil pa se je z žensko, ki se je pretvarjala, da je nekaj drugega, kar je v resnici, torej ga je ukanila. Tako zahtevo po razveljavitvi utemeljuje Cage. Erika se sicer strinja, da končata zakon po le štirih dneh, a zahteva navadno ločitev, pri čemer hoče, da igralec krije vse pravne stroške in ji nato plačuje preživnino.


Prepričana je namreč, da ji je zvezdnik s svojimi razlagami, čemu z njo ne želi ostati poročen, močno okrnil ugled, ob tem da je v enem letu, kolikor je z njim ljubimkala, zaradi njega izpustila prenekatero poslovno priložnost. Zatorej je edino pošteno, da ji plačuje preživnino. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije