MODRA KRI

Za božič bo brez družine

Danska princesa Mary ima vedno več obveznosti, zato letos najbrž ne bo odpotovala v Avstralijo. Njen mož bi lahko že naslednje leto od mame, ki bo aprila dopolnila 80 let, prevzel prestol.
Fotografija: Danska princ in princesa bosta med prazniki zelo zaposlena.
Odpri galerijo
Danska princ in princesa bosta med prazniki zelo zaposlena.

Danska princesa​ Mary je po rodu iz Avstralije, natančneje iz Tasmanije, kjer še vedno biva njena družina, in Mary jih rada obišče, ko le utegne. Še posebno veliko ji pomeni, da je z njimi med prazniki, in v minulih letih je z možem in otroki skoraj vse božiče preživela v Avstraliji. Letos pa kot kaže ne bo tako, zaradi česar je princesa menda zelo žalostna. Maryjin mož princ Frederik je namreč vedno bližje temu, da postane kralj, saj bo njegova mama, kraljica Margrethe, aprila dopolnila 80 let in menda resno razmišlja, da bi prestol kmalu predala sinu. Nekateri domnevajo celo, da naj bi se to zgodilo že naslednje leto. Princ Frederik se že nekaj časa pripravlja na novo vlogo in tudi princesa Mary ima kot bodoča kraljica vedno več obveznosti.

Mary je od kraljice Margrethe že prevzela precej obveznosti.
Mary je od kraljice Margrethe že prevzela precej obveznosti.


Oktobra je denimo uradno prevzela precej Margrethinih nalog, kar pomeni, da bo zelo zaposlena tudi med prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki. Kraljevi par, ki je vedno na prvo mesto postavljal družino, bo moral počasi dati prednost službi, s čimer se Mary menda težko spoprijema. Čeprav je na Danskem že dolgo, moževa družina in tudi Danci so jo lepo sprejeli, je že večkrat priznala, da jo še vedno tu in tam muči domotožje. Nedavno je za avstralsko revijo spregovorila, kako težko je bilo, ko se je odločila za selitev na Dansko. »To je bila ogromna sprememba v mojem življenju, nova kultura, nov jezik, novi prijatelji in povsem drugačen način življenja. Takrat sem se počutila zelo osamljeno in seveda še vedno pridejo trenutki, ko močno pogrešam dom,« je dejala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije