Winfreyjeva pomaga z desetimi milijoni

ZDA se utapljajo v brezposelnosti in epidemiji. Zvezdniki pomagajo z zajetnimi donacijami.
Fotografija: Winfreyjeva svoje premoženje redno deli s pomoči potrebnimi. FOTO: Pictures
Odpri galerijo
Winfreyjeva svoje premoženje redno deli s pomoči potrebnimi. FOTO: Pictures

Danes se uvršča med najpremožnejše v ZDA, odraščala pa je v bedi in revščini, se spominja televizijska kraljica Oprah Winfrey, ki bo državljankam in državljanom v finančni stiski zaradi epidemije pomagala z zajetno donacijo.
K akciji so jo spodbudili šokantni podatki o nenadnem navalu brezposelnosti: v minulem tednu je za nadomestilo zaprosilo rekordnih 6,6 milijona Američank in Američanov, številka se bo po črnogledih napovedih le še povečevala. Strokovnjaki ocenjujejo, da bo kar polovica podjetij odpuščala in tako še bolj pretresla trg delovne sile, kljub astronomskim paketom pomoči iz Bele hiše ostaja strah, da ZDA ne bodo preživele tako silovitega razmaha epidemije, ki je v samo 24 urah terjala več kot 1000 življenj. Toda Winfreyjeva ostaja optimistična in upa, da bo z desetimi milijoni dolarjev pomoči za tiste, ki jih je kriza do zdaj najhuje prizadela, marsikomu pomagala prebroditi negotove dneve in tedne, ki so pred njeno državo. »Spominjam se odraščanja v Milwaukeeju, ko smo bili brez vsega in smo občasno potrebovali pomoč, da smo sploh lahko preživeli. V teh časih pa je ranljivih še toliko več ljudi,« je pojasnila zvezdnica, ki želi podpreti predvsem družine s šoloobveznimi otroki in starejše.
Z delom zneska je Winfreyjeva, ki svoje premoženje redno namenja različnim dobrodelnim projektom, pomagala tudi ameriškemu skladu za hrano, ki sta ga ustanovila oskarjevec Leonardo DiCaprio in vdova očeta Appla Laurene Powell Jobs. Tudi podjetje Apple je prispevalo zajeten delež sredstev, prav tako avtomobilski gigant Ford in številni drugi podjetniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije