DARILO

Vsakemu prijatelju podaril milijon dolarjev

George Clooney se jim je zahvalil za pomoč v težkih trenutkih. Točno leto pozneje se je poročil z Amal.
Fotografija: Zaradi Amal je spoznal, da je v njegovem življenju nekaj manjkalo. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters
Odpri galerijo
Zaradi Amal je spoznal, da je v njegovem življenju nekaj manjkalo. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters

Zvezdnik George Clooney resnično pozna pravi pomen zvestobe in prijateljstva. Prijatelj namreč ni le tisti, ki ti, pregovorno, stoji ob strani v težkih trenutkih. Pravi prijatelj te ne pozabi niti, ko postaneš absolutni vladar svojega življenja in ti svet leži pred nogami.
Med štirinajsterico prijateljev, ki se jim je zahvalil z milijonom, je bil tudi Rande Gerber. FOTO: Eamonn M. Mccormack/Getty Images
Med štirinajsterico prijateljev, ki se jim je zahvalil z milijonom, je bil tudi Rande Gerber. FOTO: Eamonn M. Mccormack/Getty Images

Kajti prav štirinajsterica njegovih fantov, ki so bili z njim v desetletjih, ko se je še poskušal prebiti kot igralec, večino časa brez prebite pare, so bili prvi, na katere je pomislil, ko mu je uspel veliki met, zaradi katerega so se mu na račun natekli milijoni.

»Vedel sem, da mi brez njih nič od tega ne bi uspelo,« je hollywoodski zvezdnik začel premišljevati, kako jim njihovo dolgoletno prijateljstvo lahko vsaj malce poplača. Vsakemu milijon v gotovini, se je odločil ter izvedel akcijo, vredno skoraj katerega njegovih filmov.

Spal na njihovih kavčih

Ko je 2013. v kinodvorane prišla vesoljska drama Gravitacija s Clooneyjem in Sandro Bullock, nihče ni pričakoval tolikšnega uspeha. Vključno z zvezdnikom ne, ki je namesto honorarja dobil odstotek od prihodka filma, kar se je prevedlo v milijone. In čeprav se je že spoznal z Amal, ki je čez eno leto postala njegova žena, je bilo njuno spoznavanje še v povojih, tako da je bil dejansko še vedno samski moški brez družine in z več denarja, kot ga lahko porabi.
Film Gravitacija je bil nesluten uspeh. FOTO: Press Release
Film Gravitacija je bil nesluten uspeh. FOTO: Press Release

»Vse, kar sem resnično imel, so bili ti fantje, ki so mi v minulih 35 letih pomagali. Vsak drugače in na svoj način. In roko na srce, nisem bil več mlad, večina od njih pa je bila še starejših od mene,« je dejal igralec. »Ko sem bil brez prebite pare, sem spal na njihovih kavčih, posodili so mi denar. Ko sem potreboval pomoč, so bili vedno tam. Tudi sam sem jim pomagal, ko so me potrebovali. Res smo prijatelji v pravem pomenu besede. Zato sem vedel, da bodo, če me kdaj zbije bus, ti fantje gotovo v oporoki. A zakaj, za vraga, bi čakali, da me zbije avtobus?!« Odločil se je prehiteti oporoko, tudi, da bi v vsem, kar se lahko kupi za milijon, lahko uživali že zdaj.

Čeprav je hitro ugotovil, da dvigniti 14 milijonov dolarjev v gotovini sploh ni tako enostaven podvig. Ponje se je nazadnje odpeljal s starim, precej obtolčenim kombijem, ki je imel na stran izpisano »cvetličarstvo«. »Za podvig sem povedal le osebnemu pomočniku in dvema osebnima stražarjema, ki sta me spremljala. Štirinajst vreč smo napolnili z gotovino, v vsako milijon. Kar morda zveni precej, a, vsaj po teži, je milijon precej lažji, kot sem pričakoval.«


Že naslednji dan, ko so se mu vreče z milijoni valjale doma, pa je k sebi povabil štirinajsterico prijateljev, ki so mu kot družina. »Vzel sem zemljevid in jim s prstom kazal vse kraje, kjer sem bil, v veliki meri zaradi njih. Kako lahko človek to poplača, sem jih vprašal. In jim odgovoril, kaj pravijo na milijon gotovine vsakemu.« Pri tem je še dodal, kako smešna je usoda. Kajti točno leto dni po tem, ko je prijateljem poskušal vsaj malce povrniti za vse, kar so zanj storili, se je poročil z Amal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije