VARALA

Vojvodo prevarala z 88 moškimi

Margaret Campbell je bila tretja žena vojvode Argyllskega. Ločila sta se zaradi njene nezvestobe.
Fotografija: Margaret Campbell FOTOGRAFIJE: Wikimedia Commons
Odpri galerijo
Margaret Campbell FOTOGRAFIJE: Wikimedia Commons

Dvore po svetu vsake toliko pretrese škandal, ki ga običajno zakuhajo kar plemiči sami. In v Veliki Britaniji bodo zdaj obudili enega večjih na svojem dvoru. Nacionalna televizija bo namreč kmalu začela predvajati serijo o Margaret Campbell, vojvodinji Argyllski, ki se je je prijel vzdevek Umazana vojvodinja. Ne zaradi pomanjkljive higiene, temveč promiskuitetnega življenja vsem na očeh.

Margaret Campbell FOTOGRAFIJE: Wikimedia Commons
Margaret Campbell FOTOGRAFIJE: Wikimedia Commons

Eden njenih mož, vojvoda Argyllski, jo je namreč obtožil, da ga je prevarala s kar 88 moškimi, med katerimi ni manjkalo ministrov in plemičev. Seveda je sledila ločitev in z njo velikansko zgražanje javnosti. K slednjemu je pripomogel tudi sodnik, ki je odločal o njeni ločitvi od vojvode, in dejal, da je Margaret »nadvse promiskuitetna ženska, katere spolnega apetita ne morejo potešiti niti trume moških«. In škotskemu vojvodi Ianu Douglasu Campbellu seveda odobril razvezo.
 

Prvi mož je bil golfist


Margaret je bila njegova tretja žena, on njen drugi mož. Najprej je srečo poskusila z ameriškim golfistom iz bogate ameriške družine Charlesom Sweeneyjem. Poročila sta se leta 1933 in v zakonu so se jima rodili trije otroci. Zakonske sreče je bilo konec 14 let pozneje, a Margaret ni dolgo ostala samska. Nedolgo po ločitvi je spoznala 11. vojvodo Argyllskega in leta 1951 sta si obljubila večno zvestobo.

Po smrti Iana Douglasa Campbella je 12. vojvoda Argyllski postal njegov sin Ian Campbell.
Po smrti Iana Douglasa Campbella je 12. vojvoda Argyllski postal njegov sin Ian Campbell.

Ta pa ni trajala dolgo. Ko je vojvoda po nekaj letih začel sumiti, da mu Margaret ni zvesta, je, ko je odšla čez lužo na potovanje, najel ključavničarja in mu ukazal, naj vlomi v enega od njenih predalov. Tam je našel dokaze, ki so njegove sume potrdili, saj je bil poln ljubezenskih pisem in tudi nekaj fotografij gole ali napol gole vojvodinje v družbi drugih moških.


Za promiskuitetno življenje pa so tako Margaret kot njeni prijatelji krivili hud padec, zaradi katerega se je močno udarila v glavo in si poškodovala živce. Leta 1943, ko je bila še poročena s Sweenneyjem, je padla v jašek dvigala. Nekoliko je padec ublažila, ko se je ujela za kable, zaradi česar je ostala brez nohtov. Kljub temu se je, ko je pristala 12 metrov nižje, močno udarila v glavo in izgubila občutek za voh in okus, močno pa se ji je povečala spolna sla.
 

Umrla v revščini


Po ločitvi od vojvode se Margaret ni več poročila, umrla je leta 1993, stara 80 let in skorajda povsem obubožana. Ni pa nad ljubeznijo obupal Campbell. Po Margaret je srečo poskusil še v četrto. Nova vojvodinja je istega leta, ko se je ločil od Margaret, postala Mathilda Coster Mortimer, s katero sta bila poročena do njegove smrti leta 1973.


Po njegovi smrti je 12. vojvoda Argyllski postal njegov sin Ian, ki mu ga je rodila njegova druga žena Louise Hollingsworth Morris Vanneck. Z Margaret nista imela otrok, mu je pa hčer rodila četrta žena, tudi s prvo sta imela hčer, z drugo pa dva sinova. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije