MED DOPUSTOM

Voditelja Top Geara uspavali in oropali

Richard Hammond je dopustoval na francoski rivieri.
Fotografija: Kljub skrbem je na prvi nočni straži zaspal. Foto: guliver/cover images
Odpri galerijo
Kljub skrbem je na prvi nočni straži zaspal. Foto: guliver/cover images

Prišli so sredi noči, vzeli, kar so želeli, in se neopazno odplazili. Brez kakršnih koli sledi. Če ne bi izginile denarnice in nekaj manjših dragocenosti, Richard Hammond z družino in prijatelji sploh ne bi vedel, da so bili sredi noči tarča roparjev. In to zelo veščih, ki tarče najprej uspavajo z anestetičnim plinom.
Richard in Mindy si ob strani stojita tudi v slabem. Foto: guliver/cover images
Richard in Mindy si ob strani stojita tudi v slabem. Foto: guliver/cover images

»To noč sem, precej netipično, spala do osmih zjutraj. Nič me ni prebudilo, niti Richardovo smrčanje ne. Vsi smo spali kot ubiti,« je povedala Mindy, s katero se je voditelj avtomobilistične televizijske uspešnice Top Gear poročil pred 16 leti. In kateri še danes v grozi zledeni kri ob misli, da so roparji prebrskali prav vse. Vključno z omaricami tik ob posteljah, v katerih so oni nedolžno spali.


Prestižno letoviško mesto Saint Tropez na francoski rivieri ni le poletni raj slavnih in bogatih, je tudi meka roparjev, ki so avgusta večkrat udarili z zaplinjevanjem bogatašev. Za nekaj dragocenosti so olajšali nekdanjega dirkača formule 1 Jensona Buttona, nato pa nepovabljeno vdrli tudi v vilo, kjer so Hammondovi s 15 prijatelji uživali v poletnem dopustu. Se oblačili v oblačila iz 20. let prejšnjega stoletja, pili koktajle iz tistih časov in plesali na tedanjo glasbo. Tudi tisto grozljivo noč.
Dopust na francoski rivieri se je spremenil v noč groze. Foto: twitter
Dopust na francoski rivieri se je spremenil v noč groze. Foto: twitter

»Zabavo smo zaključili precej pozno. A sem, preden sem odšla v posteljo, v spodnjem nadstropju zaslišala hrup. Slišala sem, kako je nekdo zaprl spodnja vrata. Spustila sem se po stopnicah. Skozi zaprta vrata dnevne sobe sem slišala moški glas in predvidevala, da nekateri izmed gostov še bedijo. A v resnici so bili vlomilci. Če ne bi šla spat, ampak bi odprla vrata dnevne sobe, bi se iz oči v oči znašla z roparji, kar bi bilo zelo neprijetno,« pripoveduje Mindy, ki tudi naslednje jutro še ni vedela, da so se po hiši plazili kriminalci.
Slavo in bogastvo si je pridobil kot sovoditelj priljubljene oddaje Top Gear.
Slavo in bogastvo si je pridobil kot sovoditelj priljubljene oddaje Top Gear.

»Ko naslednji dan najina hči Willow ni našla svoje ure, smo sprva sklepali, da jo je založila. Šele na plaži, ko me je Richard opomnil, naj preiščemo torbice, da je morda ura tam, smo sprevideli, da je nekaj narobe. V moji torbici, pa tudi torbicah drugih, ni bilo ne denarnic ne denarja.« Mindy je znova zavrtela film nazaj: ko se je zbudila, je najprej namreč opazila, da so bila vrata spalnice odprta, čeprav jih je zvečer zaprla. Pa tudi vrata spalnic gostov so bila vsa odprta. »Verjetno so nas zaplinili. Vsi smo bili namreč v svojih spalnicah, kjer smo hranili tudi torbice in denarnice. Te pa so skrivnostno izginile.«


Ko so spoznali, kaj se je primerilo, so hitro obvestili lastnika najete vile in policijo. Obenem so spoznali, da so tisti večer hudodelci plenili tudi po sosednji vili, dva izmed zlikovcev pa je ujela nadzorna kamera. Policija ju je hitro ujela, že v 48 urah.

Neprijeten nočni dogodek bi jim lahko skvaril počitnice. A so jih predstavniki zakona pomirili, saj so od tedaj pridno patruljirali po njihovem okolišu, za še dodatno varnost pa so poskrbeli še sami. »K sreči smo si lahko najeli varnostnike, kar je bilo še posebno pomembno, saj so z nami dopustovale tudi naše najstniške hčere. In čeprav so se moški sprva šopirili, da bodo naslednje noči izmenično bedeli, nas je žene tudi ta misel skrbela. Ko bi v resnici naleteli na vlomilce in se soočili z njimi, se to verjetno ne bi končalo lepo.«
Med družinskim dopustovanjem s prijatelji so jih roparji zaplinili in okradli. Foto: instagram
Med družinskim dopustovanjem s prijatelji so jih roparji zaplinili in okradli. Foto: instagram

Čeprav je Mindy hitro spoznala, da so tovrstne skrbi precej odveč. Ne le zaradi policijskih patrulj in osebnih varnostnikov. »Prvo noč po ropu se je Richard javil, da bo prevzel prvo nočno izmeno. A se je njegova straža hitro spremenila v njegovo globoko smrčanje. Ena, dve, tri je na straži zaspal.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije