VROČA DEBATA

Video, o katerem govori ves Balkan: Ceca besna, oglasila se je Karleuša (VIDEO)

Srž spora je bilo dogajanje izpred 17 let, ko je bil ubit srbski premier.
Fotografija: Ceca se je pred 17 leti znašla v priporu, ker naj bi bila povezana z umorom Đinđića. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
Ceca se je pred 17 leti znašla v priporu, ker naj bi bila povezana z umorom Đinđića. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

Po 17 letih tišine in izogibanja sta se srbska pevka Svetlana Ceca Ražnatović in politik Čedomir Jovanović na željo lastnika televizije Pink Željka Mitrovića soočila iz oči v oči v oddaji Hit tvit.

Ceca in Jovanović sta si izmenjala številne besede, pogovor pa je vrelišče dosegel v zadnjih minutah, ko se je vmešal tudi Mitrović. Ceca se je s politikom sprla glede njene aretacije v okviru akcije Sablja, v nekem trenutku pa je vdova Željka Ražnatovića Arkana zapustila studio. Še pred tem je voditelj stranke LDP Ceci očital, da je bila vpletena v ugrabitev Mitrovića, kar je on nato zanikal, češ da ni nikoli rekel, da ga je dala pevka ugrabiti.

»Jaz sem bila pogosto v samoizolaciji. Moram se pošaliti na svoj račun. Mene so prejšnje oblasti malo natrenirale, kot da bi vedele, da prihaja korona. Med Sabljo so me zaprili za štiri mesece v samoizolacijo, nato sem nosila sledilno napravo osem mesecev, kar je bila tudi neka oblika samoizolacije, tako da zame to zdaj ni nič,« je povedala pevka, preden se je spustila v razpravo z Jovanovićem. Ta je Ceci očital vpletenost v umor tedanjega srbskega premierja Zorana Đinđića marca leta 2003.

»V mojo hišo ste poslali 150 policajev«

»Nisva se poznala, povezovalo naju je le javno življenje, razlika pa je v tem, da je on mene aretiral, jaz pa njega nisem. Prišli ste s 150 policaji v mojo hišo, kjer sem živela z otrokoma. Moški so pokazali mišice, a vse bi se lahko končalo z enim klicem. Vse kriminalce ste spuščali iz zaporov, mene pa ste pustili. Je to pravično?« je Ceca očitala politiku, ki je odgovoril, da si tudi on ni želel takšne situacije.

»Jaz naj bi vedela za načrte za premierjev umor? Odgovorite mi, zakaj sem bila aretirana,« je vztrajala Ceca, nato pa se je vmešal Mitrović. »Z morilci Zorana Đinđića si bil prijatelj, sram naj te bo, Čedo. Zakaj ste aretirali Ceco? Lažeš!« je vpil lastnik televizije, v tistem trenutku pa je Ceca zapustila studio ob besedah, da ne bo poslušala manipulatorskih neumnosti.



Po oddaji je svoje dodala še Cecina 'dobra prijateljica' Jelena Karleuša – zvezdnici sta se pred leti zaradi izrečenih besed srečali tudi na sodišču – in močno udarila po svoji sovražnici. »Vse dokler si bodo obsojeni kriminalci (da, mislim na opornico za noge) v tej državi jemali pravico, da policijo in državo, ki jih aretira zaradi kriminalnih dejanj, imenovali sramoto in nadlegovanje (?!), bo ta država šala, kot tudi je,« je zapisala Karleuša in dodala, da je Ceca naučila lepo lagati tudi svojo hčerko, ki je zapisala, da so ji policaji držali štiri puške, uperjene v glavo, ko so prišli aretirat njeno mamo in ko je imela le štiri leta. Karleuša je na dan privlekla tudi Arkana: »Policija ne meri na otroke, je pa zato ata Arkan ciljal na staro in mlado. In povlekel orožje. Zaradi očka Arkana so številni otroci sirote.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije