UMETNINE IN STARINE

VIDEO: Bivša znanega Slovenca pokazala svoj luksuzni dom

Navdihujejo jo japonski slog in zemeljski toni.
Fotografija: Marija Šarapova. FOTO: Architectural Digest, Youtube
Odpri galerijo
Marija Šarapova. FOTO: Architectural Digest, Youtube

Tenisačica Marija Šarapova je za Architectural Digest odprla vrata svojega doma. »Vedno sem si želela z japonskim slogom navdihnjen dom ob plaži,« je dejala v uvodu in predstavila svojo večnadstropno vilo.

Del stavbe ima izredno visoke strope, kjer je po besedah svetlolaske, ki je bila nekoč izbranka slovenskega košarkarja Saše Vujačića, izredno veliko svetlobe in zraka in kjer se počutiš, kot da si na plaži. Dom so gradili tri leta, notranje stene pa so betonske. Če je v prejšnji vili imela veliko barv, je bila pri tokratnem opremljanju precej bolj zadržana in se poskušala omejiti na bolj naravne, zemeljske tone. V notranjosti je precej umetnin in starin, ki so jim dali novo vrednost, denimo, japonska vrata so postala pult.



Šarapova poudarja pomembnost povezanosti notranjosti hiše z zunanjostjo, zato je taka tudi dnevna soba, ki se ob odprtju širokih vrat poveže s teraso. Manjka ne niti bazen, ki je neposredno ob hiši. Pisarne v hiši nima, saj je želela ustvariti občutek sproščenosti. Kljub temu se največkrat znajde s telefonom in z računalnikom ob sebi v eni najbolj intimnih sob v hiši, ki je v najbolj mirnem delu doma. Kuhinja je povezana z dnevno sobo (in, ja, Šarapova kuha tudi sama), uporabnost tega pa se najbolj pokaže ob obiskih, ko lahko mirno pripravljaš vse potrebno in se še vedno pogovarjaš z obiskovalci v dnevni sobi ali slediš njihovemu pogovoru.

V kleti stavbe je še en prostor namenjen druženju, v katerem sta tudi stezi za kegljanje. »Ja, precej glasno zna biti, zato to počnemo, ko zgoraj nihče ne spi. Je pa zabavno in navadno vključuje veliko smeha,« je še povedala Šarapova, ki se lahko sprošča tudi v notranjem dvorišču s prav posebno, zanjo izdelano fontano.

​Vrata njene spalnice so ostala zaprta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije