Veselje na dvoru: rodil se je fantek

Luksemburški prestolonaslednik Guillaume je dobil prvega otroka. Charles je ob rojstvu tehtal dobre tri kilograme in bil dolg 50 centimetrov.
Fotografija: Malček se je rodil v nedeljo nekaj minut čez peto jutranjo uro.
Odpri galerijo
Malček se je rodil v nedeljo nekaj minut čez peto jutranjo uro.

Minulo nedeljo se je luksemburška kraljeva družina razveselila novega člana, sin velikega vojvode Henrija in prestolonaslednik Guillaume ter njegova žena Stephanie sta namreč dobila prvega otroka. Veselo novico je palača objavila kar na družabnem omrežju, kjer so s sledilci delili tudi fotografijo malčka in njegovih presrečnih starih staršev, ki sta vnuka spoznala prek videokonference, saj tudi v Luksemburgu še veljajo stroge omejitve gibanja in srečevanja.

»Prestolonaslednik in njegova žena sta v nedeljo, 10. maja, ob 5.13 dobila zdravega sina, ki sta ga poimenovala Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume. Deček je ob rojstvu tehtal 3,190 kilograma in bil dolg 50 centimetrov,« so zapisali. Ena prvih, ki je paru tudi javno čestitala, je bila njuna nekdanja svakinja Tessy Antony de Nassau, ki je bila poročena s princem Louisom, s katerim ima dva sinova.


»Ni boljšega načina kot praznovati materinski dan tako, da prvič postaneš mama. Še dobro se spomnim, kakšen občutek je, ko se prvič zazreš v oči svojega angelčka, se dotakneš njegovih prstkov in ga pestuješ ter se ob tem počutiš izpopolnjeno in povsem blaženo,« je zapisala Tessy in dodala, da se še danes počuti enako, ko pogleda svoja sinova.
Luksemburški veliki vojvoda Henri in njegova žena sta že petič postala dedi in babi. FOTOGRAFIJI: Instagram
Luksemburški veliki vojvoda Henri in njegova žena sta že petič postala dedi in babi. FOTOGRAFIJI: Instagram

»Noah in Gabriel sta se eno uro crkljala z mano v postelji, nato pa mi prinesla zajtrk, ki sta ga pripravila sama z veliko ljubezni. Vsi smo neizmerno srečni za vaju in vam želimo vse najboljše. Lep materinski dan od ene mame drugi. Noah in Gabriel kar vreščita od navdušenja in komaj čakata, da tudi v živo spoznata bratranca,« je še zapisala Tessy. Za velikega vojvodo Henrija in njegovo ženo je mali Charles že peti vnuk, poleg Noaha in Gabriela sta to še princ Liam in princesa Amalia, ki sta otroka njunega sina Felixa. Princ Sebastien in princesa Alexandra otrok še nimata. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije