GALA VEČER

Šok na oskarjih, igralski oskar prvič v roke Pittu (VIDEO)

Zlate kipce so podeljevali že 92.
Fotografija: Joaquin Phoenix,  Renee Zellweger in Brad Pitt. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Joaquin Phoenix,  Renee Zellweger in Brad Pitt. FOTO: Reuters

V Hollywoodu so podelili filmske oskarje. Z zlatim dečkom je bil največkrat nagrajen film Parazit. Prvič v zgodovini je Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti razglasila film v tujem jeziku. Satirična srhljivka južnokorejskega režiserja Bong Joon-hoja je prejela štiri oskarje.

Bong Joon-ho je dobil oskarja za režijo, Parazit za najboljši izvirni scenarij (Bong Joon-ho, Han Jin-won) in seveda po pričakovanju tudi najboljši film v tujem jeziku. Parazit je popolnoma zasenčil številne druge odmevne produkcije, kot so med drugim Irec, 1917, Joker in Bilo je nekoč ... v Hollywoodu.

Oskarja za najboljšo moško vlogo je dobil Joaquin Phoenix (Joker), za glavno žensko vlogo pa Renee Zellwegger (Judy). Po štirih nominacijah je prvega igralskega oskarja dobil Brad Pitt (oskarja je dobil že kot producent za film 12 let suženj), in sicer za stransko moško vlogo v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, za stransko žensko vlogo pa Laura Dern (Zakonska zgodba). Vsi dobitniki nagrad v igralskih kategorijah so pred tem januarja prejeli med drugim tudi zlati globus.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije