HUDA TRAVMA

V strahu za očeta odpovedala koncerte

Britney Spears se je umaknila z odrov. Pevka se spopada s hudo preizkušnjo.
Fotografija: Domače dogajanje je Britney zelo prizadelo.
Odpri galerijo
Domače dogajanje je Britney zelo prizadelo.

Britney Spears je odložila vse prihajajoče koncerte zaradi strahu za očetovo zdravje, zaradi čustvenega pretresa pa naj bi se prijavila na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico.
Domače dogajanje je Britney zelo prizadelo.
Domače dogajanje je Britney zelo prizadelo.

Pevka se je opravičila tistim, ki so želeli obiskati koncert, z dolgo objavo na instagramu, v kateri je med drugim razložila, da se ji zdi pomembno postaviti družino na prvo mesto. Razkrila je, da je njen oče James pred kratkim skoraj umrl zaradi hude bolezni, zaradi katere se je znašel v bolnišnici.
Britney Spears je pred leti slavila na podelitvi glasbenih nagrad MTV. FOTO: Reuters
Britney Spears je pred leti slavila na podelitvi glasbenih nagrad MTV. FOTO: Reuters

Britney je dejala, da mu želi pomagati, da bo ozdravel. Toda 37-letničina želja po pomoči družinskemu članu naj ne bi bila edina stvar, ki jo je spodbudila k umiku izpod soja reflektorjev. »Njen oče je bolan, in to jo je zelo prizadelo. Skoraj je umrl in pred nekaj tedni je moral na še eno operacijo. Ni mu dobro. Zelo sta si blizu in zanjo je to preveč. Nič dramatičnega se ne dogaja z njo – le ugotovila je, da potrebuje čas, da poskrbi zase,« je reviji People razkril neimenovani vir.

Britney je svoj umik v zasebnost sporočila že januarja. »Sploh ne vem, kje naj začnem, saj mi je to tako težko povedati. Moja turneja Domination odpade. Veselila sem se je in tega, da vas bom letos videla, zato se mi trga srce. Vendar menim, da je treba vedno postaviti družino na prvo mesto. Pred nekaj meseci je moj oče pristal v bolnišnici in skoraj umrl. Vsi smo zelo hvaležni, da je preživel, vendar ima še vedno dolgo pot do ozdravitve,« je zapisala na spletu in dodala, da je vsa njena energija namenjena pomoči očetu. »
Na očeta je zelo navezana. Foto: Guliver/Getty Images
Na očeta je zelo navezana. Foto: Guliver/Getty Images

Pred mano je bila težka odločitev. Morala sem se osredotočiti na svojo družino in vanjo usmeriti vso energijo. Upam, da razumete.« Spearsova, ki naj bi bila trenutno na zdravljenju, se je v sredo oglasila oboževalcem in na instagramu objavila misel: »Zaljubi se v skrb zase, za svoj um, telo in duha.« Ob tem je zapisala, da si moramo vsi vzeti nekaj časa zase.
 

Zlom na vrhuncu kariere


Nekdanja pop princeska se je s hudimi duševnimi težavami, ki so privedle do bolnišničnega zdravljenja, spopadala že leta 2007. Po seriji nezaslišanih dejanj, ki jih je izvedla na očeh javnosti, katerih vrhunec je bilo britje glave, posledica pa izguba skrbništva nad sinovoma Seanom Prestonom in Jaydenom Jamesom, je bila dlje prisilno hospitalizirana.

Takrat se je govorilo, da je bolezen, s katero se spopada, neozdravljiva manična depresija, za katero sta značilni obdobje depresije in obdobje skrajne evforije. Da je bilo njeno stanje še kako resno, priča odločitev losangeleškega sodišča, ki je na dan, ko je bila pevka hospitalizirana, odločilo, da o sebi ne more več odločati. Za skrbnika so ji določili prav njenega očeta Jamesa.
Družina Spears, ko je bila pevka še otrok. FOTO: Instagram
Družina Spears, ko je bila pevka še otrok. FOTO: Instagram

Spearsova je zlom doživela na vrhuncu kariere, po izdaji albuma Blackout, ki je požel največje pohvale kritikov v njeni karieri. Njeno čudaško vedenje je postajalo vedno bolj neznosno od novembra 2006, ko je vložila zahtevo za ločitev od očeta svojih sinov Kevina Federlina. Na javnih dogodkih se je pojavljala v mini krilih in brez spodnjega perila, nato si je obrila glavo, zapeljala čez fotografovo nogo s svojim avtomobilom, zapustila prizorišče manjše avtomobilske nesreče, z dežnikom poškodovala drug avto in zapustila svojega sredi prometne ceste, ko ji je počila guma.


Paparaci so jo ujeli objokano na pločniku z malim psičkom v naročju. Pozneje je o svojih težavah dejala, da so povezane s slavo, ki jo je dosegla že v zelo mladih letih, dejala pa je tudi, da vse skupaj ni bilo tako kritično, kot je bilo predstavljeno v medijih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije