EKSOTIČNA KUHINJA

V novi oddaji postregel morskega prašička

Ramsay sprožil val ogorčenja v zahodni polovici sveta. Med odkrivanjem eksotične kulinarike snemal v Peruju.
Fotografija: Okusno kot odojek, pravi Ramsay.
Odpri galerijo
Okusno kot odojek, pravi Ramsay.

Gordon Ramsay jo je mahnil v eksotiko: svoja kulinarična obzorja bo odslej širil v manj raziskanih kuhinjah, prvo epizodo je posnel v Peruju v Sveti dolini. In že takoj dvignil veliko prahu.

Britanski chef pač ne zna vihteti kuhalnice brez velikega pompa, spomnimo, v Vražji kuhinji, MasterChefu in drugih televizijskih projektih nikoli ni manjkalo drame, ko je nastopal jezični Ramsay, tokrat pa je razburil predvsem s sestavinami na krožniku. V prvi epizodi nove serije Uncharted (Neraziskano), ki jo ustvarja z National Geographicom, je namreč ponudil morskega prašička, to pa je sprožilo več zgražanja kakor navdušenja. Čeprav gre za tradicionalno specialiteto prebivalcev Svete doline in perujskih indijanskih plemen, saj, kot je pojasnil kulinarični mojster, te živali tam redijo prav zaradi prehranskih potreb, so številni poskočili, saj so na zahodni polovici poloble te prikupne živalce predvsem hišni ljubljenci. Pa naj bodo ledja morskega prašička še tako okusna in naj še tako zelo spominjajo na odojka, kot je komentiral 52-letni Ramsay, se mnogi držijo za glavo, češ, s kakšnimi specialitetami bo še postregel drzni kuhar, ki se bo v prihodnjih oddajah odpravil na Novo Zelandijo, v Maroko, na Havaje, v Laos in na Aljasko.

Pomembne so mu zvezdice

A brez skrbi, je razjarjene gledalce pomiril Britanec, takšnih jedi v svoji verigi restavracij na Otoku in v ZDA ne bo ponujal, saj se zaveda, da bi si s tako tvegano potezo lahko spodkopal zaupanje številnih strank, morda bi si zapravil celo katero Michelinovo zvezdico, kar bi bilo zanj huje kakor konec ljubezni, je pred dnevi slikovito pojasnil na novinarski konferenci, na kateri je okrcal stanovske kolege, ki se iz različnih razlogov odpovedujejo laskavim priznanjem. Mimogrede, Ramsayjeve restavracije so skupno nabrale že sedem Michelinovih zvezdic, ena od njih pa se ponaša z vsemi tremi, kar velja za največji kulinarični poklon.
Razvpiti britanski chef znova dviguje prah. FOTO: Reuters
Razvpiti britanski chef znova dviguje prah. FOTO: Reuters


Kakor koli že, mesa, spornega ali nespornega, na Ramsayjevih krožnikih zanesljivo ne bo manjkalo, zagotovljeni pa so tudi ostri komentarji, s katerimi uporabniki družabnih omrežij sicer nikoli ne prizanašajo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije