Uma Thurman prihaja na televizijo

Nastopila bo v priredbi izraelske serije Lažna zastava. To je ena njenih redkih televizijskih vlog.
Fotografija: Moškim je zmešala glavo v kultni uspešnici Šund.
Odpri galerijo
Moškim je zmešala glavo v kultni uspešnici Šund.

Če so nekdaj o slavi in filmski veljavi govorile naslovne vloge v celovečercih, se je v minulih nekaj letih vse več zvenečih imen sedme umetnosti začelo potegovati za vloge v televizijskih serijah in nadaljevankah, ki tako po nagradah kot odzivu publike z lahkoto konkurirajo celo najboljšim filmom.
Lani je za Netflix posnela serijo Chambers. FOTO: netflix
Lani je za Netflix posnela serijo Chambers. FOTO: netflix

A kljub vse bolj razširjenemu trendu izvrstnih serij je Uma Thurman po večini ostajala zvesta filmu. V svoji dolgi in cvetoči karieri je lepotica, o kateri mnogi govorijo kot o muzi režiserja Quentina Tarantina, le redko z velikega platna presedlala na televizijske zaslone. A zdaj je naredila eno tovrstnih izjem, saj se bo za ameriškega ponudnika pretočnih vsebin Apple TV+ v seriji Sum (Suspicion) prelevila v ugledno poslovno žensko, ki ji v newyorškem hotelu ugrabijo 21-letnega sina.

V plodoviti karieri je sloka svetlolaska, ki se bo prihodnji mesec srečala z abrahamom, dosegla že marsikaj, kritiška srenja ji je pokimala že z oskarjevsko nominacijo, a v televizijskih vlogah smo jo videvali le redko. Lani je sicer za Netflix posnela serijo Chambers, v kateri je stopila v vlogo mlade ženske, ki nepričakovano umre, njeno srce pa uporabijo za darovanje organov. Zdaj jo bo mogoče videti v vlogi protagonistke v napeti seriji Sum, ki temelji na izraelski seriji Lažna zastava. Ameriška različica sledi ugrabitvi zvezdničinega sina Lea iz prestižnega newyorškega hotela, posnetek ugrabitve hitro zakroži po spletu. Štirje hotelski gostje postanejo glavni osumljenci, a vprašanje je, ali so resnično krivi česa več kot zgolj tega, da so se znašli na napačnem kraju ob napačnem času.


Ob Thurmanovi v glavni vlogi bodo nastopili še Kunal Nayyar iz Velikih pokovcev in Noah Emmerich iz vohunske serije Američani, ob teh pa še Georgina Campbell, Elyes Gabel, Elizabeth Henstridge in Angel Coulby. Za režijsko taktirko je poprijel Chris Long

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije