Ukradli poslovne skrivnosti zvezdnikov

Hekerji, ki so se dokopali do občutljivih podatkov, zahtevajo 19 milijonov. V dokaz objavili fotografijo Madonnine pogodbe.
Fotografija: V dokaz so objavili fotografijo pogodbe kraljice popa z njene zadnje turneje Madame X. FOTO: Promo
Odpri galerijo
V dokaz so objavili fotografijo pogodbe kraljice popa z njene zadnje turneje Madame X. FOTO: Promo

Pravamoč (in denar) je v informacijah. Tega se nadvse dobro zaveda skupina hekerjev, ki je, ko je bila pozornost sveta uperjena v boj s koronavirusom, izvedla kibernetični napad na newyorško odvetniško pisarno, katere seznam klientov se bere kot imenik najvplivnejših v svetu zabavne industrije.

Njihovi odvetniki delajo s poslovnimi pogodbami in pogodbami molčečnosti, osebnimi podatki, zasebno korespondenco pevcev, kot so Bruce Springsteen, Barbara Streisand, Bette Midler, Rod Stewart, Mariah Carey, Madonna, Lady Gaga in Mary J. Blige, ter igralcev, med katerimi so Priyanka Chopra, Robert De Niro in Sofia Vergara. Pa še bi lahko naštevali. Odvetniška pisarna je torej prava zakladnica pomembnih in občutljivih informacij, do zajetnega kosa katerih se je zdaj dokopala menda vzhodnoevropska hekerska skupina REvil, ki v zameno za vrnitev (ali izbris) teh občutljivih podatkov zahteva 19 milijonov evrov. Ali pa ...



Kibernetični kriminalci zahtevajo večmilijonsko odkupnino. FOTO: Shutterstock
Kibernetični kriminalci zahtevajo večmilijonsko odkupnino. FOTO: Shutterstock
Ukradli so za 756 gigabajtov podatkov, tudi Madonnino pogodbo za njeno zadnjo svetovno turnejo Madame X, na kateri so lastnoročni podpisi vseh vpletenih. Fotografijo dokumenta so kibernetični kriminalci objavili na spletu kot dokaz, da je bil napad še kako resničen, in kot namig odvetniški pisarni, da mislijo resno in naj ugodijo njihovim zahtevam. »Lahko potrdimo, da smo bili žrtev kibernetičnega napada, o čemer smo že obvestili naše stranke in zaposlene. Zaposlili smo tudi že največje strokovnjake s področja kibernetske varnosti, ki se resnično trudijo, da bi našli rešitev,« so dogodek potrdili pri odvetniški pisarni, vir pa je še dodal, da predvidevajo, da za zločinom stojijo vzhodnoevropski hekerji, ki zahtevajo 19-milijonsko odkupnino, a da se odvetniška pisarna z njimi ne pogaja. Pri podjetju za kibernetsko varnost Emsisoft so pojasnili nič kaj zavidljiv položaj, v katerem se je znašla pisarna, ki zastopa nekatere največje zvezde Hollywooda in New Yorka. »Podjetja v takšnem položaju načeloma nimajo dobrih možnosti,« so nalili čistega vina.

Hekerji so, kot rečeno, objavili fotografijo Madonnine pogodbe, ob tem pa še fotografijo map na računalniku, poimenovanih po posameznih strankah. Pricurljali sta menda tudi fotografiji pogodb s podpisom Christine Aguilera in raperke Lizzo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije