NAVDUŠENA

Turisti niso prepoznali kraljice

Elizabeta II. se je z varnostnikom sprehajala po Aberdeenshiru. Američani so jo vprašali, ali je že spoznala kraljico.
Fotografija: Kraljica Elizabeta II. na Škotskem naokoli hodi v manj vpadljivih oblačilih. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Kraljica Elizabeta II. na Škotskem naokoli hodi v manj vpadljivih oblačilih. FOTO: Guliver/getty Images

Britanska kraljica Elizabeta II. se je pred časom z varnostnikom sprehajala v okolici svoje škotske rezidence Balmoral v Aberdeenshiru, ko je par naletel na skupino ameriških turistov. Triindevetdesetletna vladarica je za sprehod oblekla krilo iz tvida, na glavo pa si je poveznila ruto.


Tako je bila videti kot katera koli druga škotska gospa, zato ni presenetljivo, da je Američani niso prepoznali. Pristopili so do nje in varnostnika ter z njima poklepetali. Med drugim so kraljico, ki se je menda strašno zabavala, vprašali, ali živi v bližini in ali pozna britansko kraljico. Odgovorila je, da ima res v bližini hišo, kraljice pa da še ni spoznala.

»Jo je pa tale gospod,« je odgovorila in se namuznila varnostniku. Richard Griffin je pri njej zaposlen že več kot 30 let in prav on je britanskemu časniku tudi povedal zgodbo s turisti ter dodal, da je kraljica izjemno uživala v pogovoru z Američani, najbolj pa jo je seveda zabavalo dejstvo, da niso vedeli, kdo je.

Elizabeta II. na svojem škotskem posestvu uživa v bolj preprostem življenju, kar se pozna tudi na njeni opravi. Na uradnih dogodkih je vedno urejena in znana po svojih barvitih kostimih, medtem ko na Balmoralu raje obleče tvid, prešite telovnike ter rute, vse v bolj nevtralnih barvah, zato je pogosto ne prepoznajo niti Britanci, kaj šele turisti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije