POMOČ

Trump jih je kaznoval, zvezdniki pomagajo

Jon Bon Jovi vabi vladne uslužbence na brezplačen obrok. George W. Bush je varnostnikom tajne službe kupil pice.
Fotografija: Javna kuhinja Jona Bona Jovija je svoja vrata odprla še bolj na stežaj. Foto: vse instagram
Odpri galerijo
Javna kuhinja Jona Bona Jovija je svoja vrata odprla še bolj na stežaj. Foto: vse instagram

Odvrtel se je že dober mesec, odkar je ameriški predsednik Donald Trump zaprl pipico vladnim službam. Zato je vrata zaprla četrtina ameriških vladnih agencij in ministrstev, okoli 800.000 vladnih uslužbencev je ostalo brez plač in, kot kaže, bodo ostali tudi brez druge plače. Ob njihovi stiski so se zganili nekateri zvezdniki in jim priskočili na pomoč, večinoma v obliki razdeljevanja brezplačnih kosil.
Javna kuhinja Jona Bona Jovija je svoja vrata odprla še bolj na stežaj. Foto: vse instagram
Javna kuhinja Jona Bona Jovija je svoja vrata odprla še bolj na stežaj. Foto: vse instagram

Jon Bon Jovi, prvi glas rockerske skupine Bon Jovi, je sodeloval že z več človekoljubnimi organizacijami, pred 13 leti pa zagnal še svoj sklad The Jon Bon Jovi Soul Foundation, ki pomaga ljudem s socialnega dna. Med drugim je pomagal pri gradnji 500 stanovanj za tiste, ki si strehe nad glavo sami ne morejo privoščiti. Leta 2011 je odprl vrata javne kuhinje, kjer gostje za obrok plačajo toliko, kot si lahko privoščijo, ali pa v zameno kaj postorijo. Zdaj pa je vrata javne kuhinje odprl še bolj na stežaj in na brezplačno toplo kosilo povabil z mračnjaškim Trumpovim ukrepom prizadete vladne uslužbence. Podobno sta storila člana razvpite glasbene skupine Kiss, Gene Simmons in Paul Stanley.
Vladne uslužbence z dejanji podpira tudi skupina Kiss.
Vladne uslužbence z dejanji podpira tudi skupina Kiss.

»Uslužbenci Ameriške agencije za varnost v prometu TSA še vedno delajo za nas in bdijo nad nami, čeprav ne dobijo plačila. Najmanj, kar lahko storimo in jim tako izkažemo podporo in hvaležnost, je, da jih nahranimo,« je dejal Stanley. Vladne uslužbence je povabil, naj pridejo v restavracije verige Rock & Brews, kjer jih bosta čakala sendvič in solatni krožnik.

Nihče ne sme biti lačen, je prepričan tudi komik in voditelj pogovorne oddaje Stephen Colbert, ki je v spletni trgovini pogovorne oddaje začel prodajati lončke za kavo z napisom Ne govori z mano, dokler ne dobim plače. Ves izkupiček gre neprofitni organizaciji zvezdniškega kuharskega mojstra Joséja Andrésa, ki v Washingtonu vsak dan poskrbi za več tisoč obrokov za vladne uslužbence brez plač.


Zvezdniki v ZDA s človekoljubnimi akcijami sporočajo predsedniku Trumpu, da je šel čez vse meje. »Ni veliko, a vladne uslužbence in njihove družine vabim v svoji kinodvorani v Michiganu. Ob filmu dobijo brezplačno pijačo in pokovko. A za to majhno gesto stoji pomembna stvar – Trump mora zaprtje preklicati, in to takoj!« je dejal filmar Michael Moore. Nestrinjanje pa je očitno izrazil tudi nekdanji ameriški predsednik George W. Bush, ki je za svoje varnostnike tajne službe kupil pice. In jih osebno dostavil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije