EVROVIZIJA 2019

Tik pred finalom izbruhnil škandal, razpustili žirijo

Objavljeno 18. maj 2019 21.32 | Posodobljeno 18. maj 2019 22.06 | Piše: Ma. M.
Ključne besede: Evrovizija 2019

Beloruska žirija kršila pravila.

Gostitelji finalnega večera ne bodo pozvali beloruske žirije, naj odda svoje glasove, temveč bodo prejeli le glasove gledalcev in poslušalcev. FOTO: Ronen Zvulun, Reuters
Tik pred velikim finalom evrovizijske popevke 2019 v Tel Avivu je izbruhnil škandal, saj je beloruska žirija razkrila svoje glasovanje polfinala, piše Eurovoix. To je v nasprotju s pravili Evropske radio-televizijske zveze, zato je žirijo razpustila.

Spremljajte v živo FINALE Evrovizije, tudi z Zalo in Gašperjem

Za beloruski portal Tut so namreč razkrili svoje glasovanje. »Skoraj enoglasno smo se odločili za tri zmagovalce. Če pogledam na splošno, nismo imeli težav s prvo šesterico oziroma sedmerico v našem izboru. Težave smo imeli za tiste med osmim in desetim mestom. Razmišljali smo deset minut,« je dejal predsednik tedanje beloruske žirije Valerij Prigun.

Angelina Mikulskaya je izpustila Islandijo in Avstralijo postavila na vrh, Prigun je dal svoj glas Estoniji, Češki in Gruziji, Olga Rižikova je za najboljše razglasila Estonijo, Gruzijo, Avstralijo in Češko, Artem Mihalenko pa ni jasno povedal, kdo so bili zanj favoriti. Komentiral pa je nastopa Gruzije ter San Marina, Anastasija Tihanovič pa je izpostavila Gruzijo, Češko, Slovenijo, Estonijo, Grčijo ter Avstralijo.

Tako bodo iz Belorusije šteli zgolj glasovi gledalcev.

Glasovanje v polfinalu lahko razkrijejo šele po finalu.
Deli s prijatelji