MASTERCHEF

Tekle so solze, predpasnik je prvi odložil ...

Tekmovalci so se pomerili v posebnem izzivu.
Fotografija: Ni jih več 16. FOTO: Pro Plus
Odpri galerijo
Ni jih več 16. FOTO: Pro Plus

Ni jih več 16, prvi tekmovalec pete sezone se je poslovil že v drugi oddaji. Tisti, ki si v prvi oddaji niso zagotovili balkona, so se pomerili v posebnem izzivu. Sodniki so preverili, ali so se tekmovalci doma naučili pripravljati nekatere osnove, v izzivu pa je bila pomembna tudi hitrost. Tisti tekmovalec, ki je prvi opravil izziv in krožnik prinesel pred sodnike, je bil zmagovalec. Pod pogojem, da je bila pripravljena hrana dovolj dobra.

Tit Gomez Grgić. FOTO: Mediaspeed.net
Tit Gomez Grgić. FOTO: Mediaspeed.net
Pripraviti so morali sedem komponent iz osnovnih živil. Vlivance je prva končala veganka Mateja Ulaga in se je lahko podala na balkon. Bešamel je najhitreje pripravil študent Anže Kuplenik. Njegov bešamel je bil dovolj dober, da je šel na balkon. Majonezo je prvi pripravil Andrej Težak Tešky, stand up komik in producent. Bine Volčič mu je sporočil, da je majoneza vrhunska, in ga poslal na balkon.
 
Četrta komponenta izziva je bila sladka. Pripraviti so morali toffe karamelo. Prva je pred sodnike stopila Špela Golob, a so sodniki k sebi poklicali tudi Klemna Orterja. Špelina karamela je bila dovolj sladka, da je v izzivu slavila.
 
Sandra Salihović. FOTO: Mediaspeed.net
Sandra Salihović. FOTO: Mediaspeed.net
Pritisk se je stopnjeval, pred tekmovalci so bili samo še trije izzivi, ki bi jih lahko poslali na balkon. Pritisk je najbolj občutila Tina Hrastnik, ki so jo oblile solze. Tit Gomez je bil najhitrejši pri izdelavi zeliščnega masla, a mu je Bine dal vedeti: »Ni dovolj dobro!« Naslednja se je opogumila Sandra Salihović. Ker tudi njeno maslo ni izpolnilo Binetovih kriterijev, je sledil Orter, ki pa je bil ponovno zavrnjen. Na vrsto je tako prišla Tina, a prav tako ostala pod balkonom. Sandra se je še enkrat opogumila, a maslo ni bilo dovolj gladko. Orter je maslu dodal še nekaj zelišč in Bine je bil končno zadovoljen s popolnim maslom.
 
Tortilja je bila naslednji izziv. Luka Jezeršek Tinine tortilje ni hotel niti pokusiti, ker na eni strani ni bila pečena. Sandrina prav tako na debelih delih ni bila pečena, sreče ni imel niti Tit. V drugem krogu je bila Tinina tortilja le pečena in mlada mamica je ujela predzadnje mesto.
 
Za obstanek sta se tako na koncu borila Sandra in Tit. Poširano jajce je bila tista jed, ki je odločala o končnem potniku na balkon. Sandra Salihović je v izzivu za las prehitela Tita Gomeza. Sandrino jajce je bilo dovolj dobro, kar je pomenilo, da je izpadel filozof Tit. »Ostani tak, kot si – ležeren, flegmatičen,« se je od Tita poslovil Bine in dodal, da v Masterchefu ura zanj prehitro teče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije