NOVA SEZONA

Talenti v belem se bodo borili s pandemijo

Nova sezona bo odslikavala trenutno zdravstveno krizo. Pisci so se že pogovarjali z resničnimi zdravniki iz prvih vrst.
Fotografija: Priljubljeni zdravniki se bodo v novi sezoni spopadli s pandemijo.
Odpri galerijo
Priljubljeni zdravniki se bodo v novi sezoni spopadli s pandemijo.

Z več kot 350 epizodami in že 16 sezonami za sabo so Talenti v belem najdlje trajajoča zdravniška serija v zgodovini televizije, o odličnem odzivu tako gledalcev kot tudi kritiške srenje pa ne priča le njena dolga življenjska doba, pač pa tudi izjemen nabor nagrad, med temi tudi kar 38 osvojenih emmyjev.
Pomembno vlogo v prihajajoči sezoni bo imel Kevin McKidd. FOTO: Abc
Pomembno vlogo v prihajajoči sezoni bo imel Kevin McKidd. FOTO: Abc

Toda k uspehu serije niso pripomogli le priljubljeni igralci ter izvrstni pisci, ki so v zgodbah nenehno prepletali romantiko z dramatičnim dogajanjem znotraj bolnišničnih zidov. Vsaj del uspeha gre verjetno pripisati tudi aktualnosti serije, saj je v minulih sezonah obravnavala najbolj pereče tematike naše resničnosti, od množičnih streljanj, prek letalskih nesreč do tragedij zaradi prevelikih odmerkov drog.


Zato ni čudno, da so se v prihajajoči 17. sezoni, katere snemanje je ustavila pandemija, odločili nasloviti prav to največjo zdravstveno krizo naše sodobnosti. »V novi sezoni se bomo vsekakor ukvarjali tudi s pandemijo. Nikakor namreč ne moremo biti najdlje trajajoča zdravstvena serija in zaobiti in spregledati največje zdravstvene zgodbe naših življenj,« je dejala izvršna producentka Krista Vernoff in še dodala, da so se v imenu snovanja novih epizod že pogovarjali z zdravniki, ki so od blizu in v prvih vrstah spoznavali koronavirusno bolezen.
 

Kot v vojni


Pomoč zdravnikov, ki s snovalci serije delijo svoje zgodbe s hodnikov bolnišnic, za serijo ni nič novega. »Vsako leto se pogovarjamo z zdravniki, ki nam pripovedujejo zgodbe iz svojega zdravniškega vsakdana, običajno najbolj smešne, najbolj nenavadne in najbolj nore prigode,« je Vernoffova nekoliko odstrla tančico z ustvarjalnega procesa. A dodala, da je bilo, čeprav so pogovori z zdravniki že ustaljena praksa, vzdušje tokrat precej drugačno. Že skoraj kot na terapiji.

»Bili smo prvi ljudje zunaj bolnišnic, s katerimi so se pogovarjali o tem, kaj so v preteklih mesecih doživljali. Med pripovedovanjem so se dobesedno tresli, poskušali zadrževati jok, bili so bledi, o boju s pandemijo pa so govorili kot o vojni. O vojni, za katero jih nihče ni uril.« A čeprav je bilo – tako pravi Krista – že poslušanje boleče, je prepričana, da so to zgodbe, ki jih je nujno deliti s svetom. »To je celo naša dolžnost.«


Na 17. sezono bodo ljubitelji serije morali še nekoliko počakati, najverjetneje pa bo v prihajajoči pandemični sezoni eno osrednjih vlog prevzel Kevin McKidd, saj je njegov lik dr. Owna Hunta, nekdanjega vojnega kirurga, še najbolj usposobljen za delo v kriznih, nepoznanih in nepredvidljivih okoliščinah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije