KRONANE GLAVE

Svakinje britanske kraljice so se poročile z nacisti

Vse štiri sestre princa Filipa so vzele nemške prince. Ena od njih je sina poimenovala celo Karl Adolf.
Fotografija: Filipove sestre in njihove družine niso bile povabljene na njegovo poroko z Elizabeto II. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Filipove sestre in njihove družine niso bile povabljene na njegovo poroko z Elizabeto II. FOTO: Reuters

Odkar se je britanski kraljevi družini maja pridružila Meghan Markle, skorajda ne mine dan, da je časniki na Otoku ne bi vlačili po zobeh. Ni jim všeč, kako se oblači in to, da se ne želi podrediti tradiciji, do zaposlenih naj bi bila prezahtevna in osorna, krivijo jo celo za spor med princema Harryjem in Williamom. A Meghan ni edina črna ovca, ki se je pridružila tej ali drugim kraljevim družinam. Dedek njenega moža princ Filip je imel denimo mnogo sorodnikov, ki so bili nacisti. Princ Filip je bil rojen v grški kraljevi družini, imel pa je štiri sestre in prav vse so se poročile z nemškimi princi in – člani nacistične stranke. Nekje menda obstaja celo fotografija princa, obkroženega z moškimi, ki roke iztegujejo v nacistični pozdrav.
Princesa Margaret se ni smela poročiti s svojo veliko ljubeznijo, saj je bil Peter Townsend ločenec. FOTO: Wikimedia Commons
Princesa Margaret se ni smela poročiti s svojo veliko ljubeznijo, saj je bil Peter Townsend ločenec. FOTO: Wikimedia Commons

V zločinski stranki je bila še najbolj dejavna Filipova sestra Sophie, ki je večkrat sestankovala s samim Hermannom Göringom, enega od sinov pa je celo poimenovala Karl Adolf. Seveda nihče od teh Filipovih sorodnikov ni bil povabljen na poroko, ko je vzel britansko kraljico Elizabeto II. Tudi njena sestra, pokojna princesa Margaret, je v družino prinesla nemalo škandalov, četudi njeni niso bili tako škandalozni. Margaret je bila znana zaradi številnih ljubimcev, tudi poročila se je več kot enkrat. Njenemu promiskuitetnemu življenju je najverjetneje botrovala nesrečna ljubezen, saj se je kot mladenka zaljubila v Petra Townsenda, s katerim pa se ni smela poročiti, saj je bil ločenec. Pozneje je večno zvestobo obljubila fotografu Antonyju Armstrongu-Jonesu, a sta oba bila nezvesta in na koncu sta se odločila, da gresta vsak svojo pot. Po ločitvi se je Margaret zapletla s svojim 17 let mlajšim vrtnarjem.

S škandali je prepletena tudi španska monarhija. Princesa Cristina, hči nekdanjega španskega kralja Juana Carlosa in sestra aktualnega kralja Felipeja VI., se je denimo znašla v policijski preiskavi zaradi sumov utaje davkov, preiskovali so tudi njenega moža, ki se je na koncu zaradi korupcije znašel celo v zaporu, kjer je preživel šest mesecev. Cristina je bila oproščena očitkov, a je kljub temu izgubila naziv vojvodinje in morala plačati 300.000 evrov odškodnine.
Maxima je odrasla v Argentini in njen oče naj bi bil odgovoren za izginotje mnogih kmetov. FOTO: Guliver/getty Images
Maxima je odrasla v Argentini in njen oče naj bi bil odgovoren za izginotje mnogih kmetov. FOTO: Guliver/getty Images

Škandalozno preteklost ima tudi nizozemska kraljica Maxima. Njen oče Jorge Zorreguieta, nekdanji kmetijski minister, naj bi bil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja namreč član zloglasne argentinske hunte, ki je zagrešila mnogo zločinov proti človeštvu. V tem času je neznano kam izginilo mnogo ljudi, disidente so neizprosno ubijali, državljane so tudi ugrabljali in prav Zorreguieta naj bi bil odgovoren za izginotje mnogih kmetov. Zaradi omenjenega z ženo nista bila povabljena na hčerino poroko niti na kronanje njenega moža Willema-Alexandra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije