IZ TAJSKE

Stephan Lupino: Da se očistim

Rad bi se predstavil tudi v Sloveniji. 
Fotografija: V družbi na Tajskem FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
V družbi na Tajskem FOTO: Osebni arhiv

Da je eden bolj znanih fotografov daleč naokoli, ne gre ponavljati. Da se je zdaj preusmeril v kiparjenje, ki so mu kritiki nadeli ime lupinizem, je tudi že dlje znano. Svoja dela bi rad predstavil tudi v Sloveniji in pogovori že potekajo. Tako kot je načrtoval, da bi najnovejša monografija o njegovem lupinizmu izšla v Sloveniji.

Poljub za novo leto FOTO: Osebni arhiv
Poljub za novo leto FOTO: Osebni arhiv
Ob koncu starega in začetku novega leta že vrsto let zapored potuje na Tajsko. »Da se očistim,« pravi Stephan Lupino za Nedeljske novice in hkrati vsem zaželi kar se da lepo in prijetno leto 2019. »Lep pozdrav iz Tajske vsem bralkam in bralcem Nedeljskih novic,« pove fotograf, pred čigar objektiv stopajo Naomi Campbell, znana manekenka in dolgo ena najbolj poželenja vrednih žensk na svetu, Billy Idol, Brian Ferry, Mick Jagger


Zanimiva zgodba je za njim. Najprej je iz rodnega Varaždina odšel Veliko Britanijo z željo, da bi se naučil angleščine, nato odletel v New York z željo, da bi študiral umetnost. Znašel se je pred objektivom fotografke Deborah Turbeville, zelo hitro pa tudi sam prijel v roke fotoaparat in začel za časnik Details spremljati nočno življenje New Yorka, njegovim fotografijam v nepredvidljivem fotosvetu pa je rasla cena. Oprijel se ga je vzdevek kralj nočnega življenja New Yorka. Lupinova zgodba še zdaleč ni končana. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije