DRUŽINSKE ZDRAHE

Srce parajoče pismo Meghan: Očka, s težkim srcem ...

Objavljeno 10. februar 2019 10.32 | Posodobljeno 10. februar 2019 10.47 | Piše: T. V.

Vojvodinja Susseška očetu marsikaj očita.

Meghan, ki aprila pričakuje prvega otroka, njena družina vseskozi povzroča zdrahe. FOTO: Reuters
V javnost je prišlo pismo, ki ga je Meghan Markle napisala svojemu očetu Thomasu kmalu po svoji poroki z britanskim princem Harryjem maja lani. Le nekaj dni pred kraljevsko poroko je namreč ta svoji slavni hčerki sporočil, da ga na dogodku, na katerem naj bi hčerko popeljal pred oltar, ne bo.
 
V pismu je Meghan napisala, da je strl njeno srce na milijon koščkov, ker je v intervjujih za medije slabo govoril o Harryju, si izmišljal zgodbe in napadal princa.
 
image
Del vsebine pisma, ki ga je Meghan napisala očetu. FOTO: posnetek zaslona

Meghan je očetu očitala, da se je postavil na stran njene polsestre Samanthe, ki je v medijih slabo govorila o slavni mlajši sestri, medtem ko je ona »tiho trpela zaradi njenih zlobnih laži«. Očetu očita tudi, da se ni niti malo potrudil, da bi stopil v stik z njo, medtem ko je medijem govoril, da je ona tista, ki očeta ne pusti k sebi. Obtožila ga je, da ni hvaležen za denar, ki mu ga je dala, in za pomoč, ki sta mu jo ponudila ona in Harry po tem, ko je sporočil, da ga zaradi težav s srcem ne bo na poroko.

image
Thomas in Meghan Markle v srečnejših časih. FOTO: Instagram
»Vedno sem te imela rada, te ščitila in branila, ponujala kakršno koli finančno podporo, ki sem jo lahko, skrbelo me je za tvoje zdravje … Vedno sem spraševala, kako lahko pomagam. Zato je bilo v tednu pred poroko izvedeti o tvojem srčnem napadu iz tabloidov res grozljivo. Klicala sem in pisala … Prosila sem te, da sprejmeš pomoč, nekoga smo poslali k tebi domov … Namesto da bi govoril z mano in sprejel to ali kakšno drugačno pomoč, pa si se nehal oglašati na telefon in se odločil govoriti le s tabloidi.« Meghan v pismu razkriva bolečino, ki jo čuti, ker očeta ni bilo na poroko, in kako se je vse skupaj odvilo. Meghan je nato na poroki del poti do oltarja popeljal Harryjev oče, princ Charles, zadnji del pa je prehodila sama.

»Očka, s težkim srcem ti to pišem, in ne razumem, zakaj si se odločil iti po tej poti ter ne želiš videti bolečine, ki jo povzročaš,« piše Meghan. »Tvoja dejanja so razbila moje srce na milijon koščkov – ne samo, ker si povzročil tako nepotrebno in neupravičeno bolečino, ampak zato, ker si sprejel odločitev, da ne poveš resnice, medtem ko nekdo upravlja s teboj,« tudi piše v pismu, katerega obstoj so omenili Meghanini prijatelji, ko so nekdanji igralki stopili v bran.
 
»Če me imaš rad, kot govoriš medijem, da me imaš, prosim, nehaj. Prosim, dovoli nama, da živiva v miru. Prosim, nehaj lagati, nehaj povzročati toliko bolečine, nehaj izkoriščati moj odnos z možem,« je Meghan prosila očeta.
 
Vsebino pisma je v javnost dal Meghanin oče in ga označil za sovražnega.
Deli s prijatelji