HLADNO

Sploh še kdo dvomi? Razdor med kraljevskima bratoma boleče očiten

Objavljeno 22. junij 2019 07.39 | Posodobljeno 22. junij 2019 09.00 | Piše: T. V.

Harry, to pa ni lepo.

O hladnih odnosih med bratoma se šušlja že več mesecev. Sprva so poročali, da sta sprti Kate in Meghan, a je kasneje prišlo v javnost, da sta v resnici sprta kraljevska brata. FOTO: Max Mumby/indigo Getty Images
Princ William, drugi v vrsti za britanski prestol, je na prvi poletni dan dopolnil 37 let. Čestitke so prihajale z vseh strani, v oči pa bode, da svojemu starejšemu bratu ni čestital princ Harry, kar je le še okrepilo govorice o razdoru med kraljevskima bratoma.
 
Harry in njegova žena Meghan Markle, ki sta pred mesecem in pol dobila prvorojenca Archieja, Williamu na instagramu nista čestitala, čeprav sta 10. junija tam poslala rojstnodnevno čestitko Harryjevemu dedku, princu Filipu.
 
Poznavalci kraljeve družine na Otoku so prepričani, da zakonca Sussekška nista slučajno pozabila na Williamov rojstni dan, ampak da gre za namerno prezrtje. Glavna urednica revije Majesty Ingrid Seward je dejala: »Mislim, da gre za ignoriranje, če ne objavita čestitke za Williama, kot sta jo za princa in kraljico. Če onadva ne mislita, da je to precej nesramno in da bo videti kot namerno, tako mislim jaz. Ne gre za bratranca ali prijatelja, temveč za Harryjevega starejšega brata.«

 

So pa Williamu čestitali na uradnem profilu Kensingtonske palače na instagramu. Mnogi so hitro ugotovili, da sta vojvoda in vojvodinja Sussekška (oziroma kdor ureja njun račun) pustila čestitko za vojvodo Cambriškega pod to čestitko. S tem sta precej ujezila Williamove privržence. »Tvoj brat je, zakaj takšna formalnost? Mislim, da je to napisala Meghan,« je zapisal eden izmed njih in s tem tudi namignil, kaj oziroma kdo naj bi bil kriv za razdor med bratoma. To naj bi bila nekdanja ameriška igralka oziroma Williamovo ne najboljše mnenje o njej.
 
Še en dokaz, da je med bratoma počilo, je po mnenju mnogih odločitev Harryja in Meghan, da ne bosta več sodelovala z Williamom in njegovo ženo Kate Middleton v humanitarni organizaciji, ki sta jo brata ustanovila leta 2009, ampak da bosta ustanovila svojo.

Deli s prijatelji