MAMICA

Sophie Ellis-Bextor povila že petega sina

Objavljeno 11. januar 2019 14.53 | Posodobljeno 11. januar 2019 14.53 | Piše: T. P.

Prva dva pevkina otroka sta prve tedne preživela na oddelku za nedonošenčke. Gibanje na prostem, obedi za družinsko mizo in nič kričanja so hišna pravila, od katerih ne odstopa.

Avgusta je razkrila, da ji pod srcem spet raste novo življenje.
Bila je ljubljenka plesne glasbene scene, na turnejah z glasbenimi velikani, kot so George Michael in nekdaj fantovska skupina Take That, a je cvetočo kariero zaradi družine postavila na stranski tir. Čeprav povsem nepričakovano, z nenačrtovano nosečnostjo le nekaj tednov potem, ko je Sophie Ellis-Bextor prvič srečala basista Richarda Jonesa.

image
instagram Z malim Mickeyjem so postali družina sedmih.

»Kot bi naju nekaj udarilo po glavi. Kemija je bila neverjetna, česa podobnega še nikoli nisem doživela. In šest tednov pozneje sem izvedela, da sem noseča.«
 

Jemlje si po leto odmora


A čeprav sta se z Richardom komaj poznala in nobeden od njiju ni pričakoval, da se intenzivna, vse od začetka kaotična romanca lahko razvije, sta osem mesecev po prvem srečanju dobila sinka Sonnyja, rojenega dva meseca prezgodaj. Zdaj, 14 let pozneje, pa sta na svet pozdravila že petega sina. »Tukaj je! Prišel je Mickey Jones, težak 3200 gramov in prečudovit. Pozdravljen v naši čudaški družinici!« je vzkliknila presrečna Sophie, pri 39 letih že v peto mamica.

Leta 2003 je verjetno dosegla poklicne višave s hiti, kot Murder On The Dance Floor, a v zasebnosti je trepetala za Sonnyja, ki je bil ob rojstvu težek le kilogram in pol in je prvih pet tednov preživel na oddelku za nedonošenčke. Podobno kot pevkin drugi sinko Kit, ki ga je štiri leta pozneje tudi povila veliko prezgodaj, tehtnica mu je pokazala le dober kilogram.

image
instagram Avgusta je razkrila, da ji pod srcem spet raste novo življenje.

In morda prav zaradi tega Sophie ni sledila zgledu stanovskih kolegic Beyonce in Mariah Carey, ki so skoraj naravnost s porodne postelje že skočile na oder ali v snemalni studio, ampak si je po rojstvu vsakega otroka vzela vsaj leto premora in ga v celoti posvetila svoji rastoči družinici. Kitu je namreč sledil danes šestletni Ray in pred dobrima dvema letoma Jesse, ki ob najnovejšem družinskem članu ni več najmlajši v že sedemčlanski družini.
 

Spremljajo jo na koncerte


Sophie in Richard, ki sta pred oltar zakorakala 2005., bosta že v peto menjala pleničke, kar pa, vsaj v pevkinih očeh, ne pomeni, da starševstvo z vsakim otrokom postaja lažje in bolj rutinsko. »Ob vsem živžavu si samo bolj sproščen. Še vedno namreč nimaš vseh odgovorov, in čeprav imaš dobre namene, tudi še po treh ali štirih otrocih delaš napake. Ob tem, da vsak otrok spremeni družinsko dinamiko.«

image
instagram Njeni sinovi se morajo ob vikendih vsaj enkrat na dan razdivjati na prostem.

A čeprav se ta spreminja, lepotičina hišna pravila že vsa leta ostajajo enaka. »Ob koncih tedna se moramo vsaj enkrat na dan gibati zunaj, naj gre za sprehod ali igranje z žogo. Fantje tako porabijo odvečno energijo in so doma bolj sproščeni in se mirneje igrajo. Drugo pravilo, ki sem ga uvedla, je, da se poskušam s sinovi o vsem pogovoriti, zakričim le, ko in če se znajdejo v neposredni nevarnosti, jim denimo s krikom preprečim, da bi skočili na cesto. Ne odstopam pa niti od tega, da jemo skupaj za mizo, saj je to odličen čas, da izvem, kaj se z njimi dogaja.«

6 tednov po srečanju z Richardom je bila že noseča.

Iz zvezdnice se je preobrazila v boginjo domačega ognjišča, vseeno pa ni povsem zanemarila svoje glasbene poti. Le turneje je skrčila na minimum, saj ne želi biti predolgo ločena od danes že šestih najpomembnejših moških svojega življenja. »Za družino je moj poklic morda še celo boljši, kot če bi morala vsak dan od jutra do večera ždeti v pisarni. Sama si namreč lahko krojim urnik, na večino nastopov pa me tako ali tako spremljajo moji fantje,« je povedala Sophie, ki naj bi se že poleti pojavila kot gostja na turneji miniaturne avstralske zvezdnice Kylie Minogue, prav kmalu pa naj bi luč sveta ugledal njen najnovejši, sedmi studijski album The Song Diaries. 
Deli s prijatelji