Šok za šokom za kraljico: še ena ločitev v njeni družini

Oddaljila naj bi se zaradi njegovega posla, ki mu je posvečal vse več časa.
Fotografija: Sorodniki letos kraljici ne prizanašajo. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Sorodniki letos kraljici ne prizanašajo. FOTO: Getty Images

Le teden dni zatem, ko je v javnost prišlo, da se ločuje kraljičin najstarejši vnuk Peter Phillips (42), je znova počilo. Ločitev je napovedal še en član britanske kraljičine družine, njen nečak David Linley (58). Grof Snowden, sin kraljičine že pokojne sestre, princese Margarete, se od žene Serene (49) ločuje po 25 letih zakona. Za razpad zakona naj bi bilo krivo to, da je vse več časa preživel stran od doma zaradi posla. Grof ima namreč podjetje, ki izdeluje drago notranjo opremo. Poročila sta se oktobra 1993 in imata dva otroka, sina Charlesa (20) in hčerko Margarito (17).
 
Preberite tudi:
Drama na Dvoru: je kraljičin vnuk skočil čez plot?

David Linley si je zelo blizu tako s kraljico kot tudi s princem Charlesom. FOTO: Guliver/getty Images
David Linley si je zelo blizu tako s kraljico kot tudi s princem Charlesom. FOTO: Guliver/getty Images
Kraljica Elizabeta II. je zaradi novice o ločitvi žalostna, poročajo britanski mediji. Za kraljico, ki bo konec aprila dopolnila 94 let, res niso lahki časi. Najprej je v začetku leta njen vnuk Harry sporočil, da z ženo Meghan Markle zapuščata kraljevo družino, nato je konec zakona po 12 letih napovedal še Phillips.
 
Preberite tudi:
Hladnokrvno: šokirani nad zadnjo potezo Meghan in Harryja

Leto 2020 se je tako za kraljico začelo še slabše, kot se je končalo leto 2019, ki ga je označila za eno najhujših v svojem življenju. Poleg brexita in spolnega škandala, v katerega vse globlje tone njen sin, princ Andrew, so medije polnile razprtije med Harryjem in princem Williamom. Sinova prestolonaslednika, princa Charlesa in pokojne princese Diane sta si bila nekoč zelo blizu, sedaj pa naj skoraj ne bi govorila. Da med bratoma ni več velike naklonjenosti, je v intervjuju med obiskom v Afriki potrdil tudi Harry, ki je razkril, da gresta vsak po svoji poti, da pa bosta vedno brata.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije