OSKARJI 2019

VIDEO: Šok na oskarjih. »Tole je noro smešno!«

Lady Gaga ni dobila oskarja za igro, ga je pa za izvirno pesem.
Fotografija: Olivia Colman je navdušila zvezdnike s svojim govorom, ko je prišla po kipec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Olivia Colman je navdušila zvezdnike s svojim govorom, ko je prišla po kipec. FOTO: Reuters

V Los Angelesu so 91. podelili oskarje. Podelitev je tokrat prvič potekala brez osrednjega voditelja in postregla s kar nekaj presenečenji. Največ, štiri pozlačene kipce, je prejel film o pevcu skupine Queen Freddieju Mercuryju Bohemian Rhapsody.

Eno izmed presenečenj večera je bil zagotovo poraz veteranke Glenn Close. Odlična igralka je pobirala vse nagrade pred oskarji in je bila favoritinja, a je ponovno ostala brez želenega kipca. Ta je šel v roke Olivii Colman za vlogo v filmu Najljubša. »Tole je, iskreno, zelo stresno. Noro smešno!« je dejala ganjena. Brez kipca je tako ostala tudi pevka Lady Gaga, ki je navdušila z vlogo v filmu Zvezda je rojena.

Drugo večje presenečenje večera je sledilo na koncu, ko je bil za najboljšega proglašen film Zelena knjiga, ki je dobil skupaj tri oskarje. Favorit v tej kategoriji je bil film Roma.

Oskarja za najboljšega igralca je pričakovano odnesel Rami Malek za vlogo Mercuryja. Film Zvezda je rojena je od osmih nominacij slavil le v kategoriji za najboljšo izvirno pesem za skladbo Shallow, ki sta jo na podelitvi Lady Gaga in Bradley Cooper tudi zapela. Cooper je tako ostal tudi brez oskarja za najboljšo režijo, ki ga je prvič dobil Spike Lee.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije