KONEC JE

Šok na britanskem dvoru, potrdili novico o ločitvi

Kulturne razlike so bile prevelike. Lady Davina je 30. v vrsti za prestol.
Fotografija: Buckinghamska palača, uradno domovanja britanske kraljeve družine. London, Velika Britanija 17.oktobra 2018. [Buckinghamska palača,palače,britanska kraljeva družina,zgradbe,posestva,London,Anglija,Velika Britanija,motivi] FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Buckinghamska palača, uradno domovanja britanske kraljeve družine. London, Velika Britanija 17.oktobra 2018. [Buckinghamska palača,palače,britanska kraljeva družina,zgradbe,posestva,London,Anglija,Velika Britanija,motivi] FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Buckingamska palača je potrdila ločitev 41-letne lady Davine Windsor in 48-letnega Garyja Lewisa. Ločila sta se lani po 14 letih zakona, je potrdil predstavnik Buckinghamske palače. Uradnega pojasnila oziroma vzroka niso navedli, slišati pa je, da bi utegnile težave povzročati kulturne razlike.
Spoznala sta se leta 2000, štiri leta pozneje sta se poročila, zakon, v katerem sta se rodila dva otroka, se je končal lani.
Spoznala sta se leta 2000, štiri leta pozneje sta se poročila, zakon, v katerem sta se rodila dva otroka, se je končal lani.

Lady Davina Windsor, ki je po materi Birgitte van Deurs Danka, je v sorodu s kraljico Elizabeto II., njeni starši so vojvoda in vojvodinja Gloucesterska. Njen oče, princ Richard, je najmlajši vnuk kralja Jurija V. in kraljice Mary in kraljičin bratranec, njegovi starši so bili princ Henry, vojvoda Gloucesterski, in princesa Alice, vojvodinja Gloucesterska.
Davina in Gary sta se udeleževala kraljevih dogodkov in porok.
Davina in Gary sta se udeleževala kraljevih dogodkov in porok.

Davina je otroštvo in mladost preživela v Kensingtonski palači ter podeželskem domu v Northamptonshiru, obiskovala je dekliško šolo St. George’s v Ascotu, diplomirala pa s področja medijev na univerzi v Bristolu. Bodočega moža, ki ima sina iz prejšnje zveze, je spoznala med počitnicami na Baliju leta 2000, a sta zvezo dolgo ohranjala v tajnosti.

Z Novozelandcem Garyjem, ki ga prijatelji kličejo Gazza, se je poročila 31. julija 2004 v Kensingtonski palači, v zasebni kapeli, obred je potekal v zasebnosti. Razen nevestinih staršev in brata Alexandra, vojvode Ulstrskega, in sestre lady Rose se ga drugi člani številne britanske kraljeve družine niso udeležili.


Bilo je prvič, da se je potomec Maorov poročil v britansko kraljevo družino. Davina, ki jo kličejo Denny, in Gary, ki je tesar in ima podjetje, ki se ukvarja z obnavljanjem nepremičnin, imata dva otroka, hčer Senno Kowhai, ki bo junija dopolnila devet let, maja 2012. se jima je rodil še sin Tane Mahuta, ki je ime dobil po velikanskem drevesu kavri iz novozelandskega gozda Waipoua.

Polovico zakona sta preživela na Novi Zelandiji, v Aucklandu, pozneje pa sta se preselila na Otok. Lewis – njegov oče je bil prvak v striženju ovac, rad je tudi deskal na vodi – sicer ni imel uradnih kraljevskih zadolžitev, se je pa z ženo vselej udeleževal družinskih dogodkov in porok, med drugim sta bila tudi na poroki princa Williama leta 2011.


Lady Davina, ki zdaj menda z otrokoma živi v Londonu, je 30. v vrsti za britanski prestol, že čez nekaj tednov, ko se bo rodil prvi otrok princa Harryja, pa bo zdrknila po lestvici za eno mesto. Mimogrede: to je že 11. ločitev med 22 pravnuki kralja Jurija V. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije