OČKA

Snemal in objavil pregled noseče žene

James van der Beek bo že šestič očka. Z ženo sta preživela tri splave.
Fotografija: Zanj so otroci temelj vsega.
Odpri galerijo
Zanj so otroci temelj vsega.

Premnogi pari molčijo in v tišini trpijo, če jih usoda oropa veselja ob pričakovanju otroka. Medtem ko en trenutek še vzhičeno odštevajo mesece ali tedne do dne, ko bodo postali starši, se v naslednjem od bridkosti zvijejo v dve gubi.
Van der Beekove je prevzelo olajšanje, ko so zaslišali otrokov srčni utrip.
Van der Beekove je prevzelo olajšanje, ko so zaslišali otrokov srčni utrip.

»Bolečina po izgubi otroka te raztrga bolj kot vse drugo. To je srčna bolečina večjih razsežnosti, kot bi si mislil, da sploh obstaja,« pripoveduje James van der Beek, ki dobro pozna neutolažljivost zaradi izgube še nerojenega otroka. Igralec in njegova žena Kimberly sta takšno grozo izkusila že trikrat. Petkrat sta doživela največjo srečo, ko so se jima v skoraj desetletju zakonske ljubezni rodili danes devetletna Olivia, dve leti mlajši Joshua, petletna Annabel Leah, triletna Emilia in nazadnje lani še najmlajša Gwendolyn, a trpela ob Kimberlyjinih treh spontanih splavih.

»Nobenega zagotovila ni, da boš ob pregledu med ultrazvokom v resnici slišal srčni utrip otroka,« še predobro ve James, ki pa se je zdaj, ko je Kimberly pod srcem vnovič začelo rasti novo življenje, srečo ali potencialno grozo na prvem ultrazvočnem pregledu odločil deliti s svetom.
Slavo mu je prinesla najstniška serija Simpatije. Te dni se vrti po plesišču resničnostnega šova Zvezde plešejo. Toda svoje poslanstvo je odkril v starševstvu.
Prvi pregled ni bil le družinski dogodek, delili so ga kar z vsem svetom.
Prvi pregled ni bil le družinski dogodek, delili so ga kar z vsem svetom.

»Otroci so najboljši temelj. Zaradi njih veš, kaj je pravo življenje, kaj je resničnost,« je prepričan oče petih, ki je nedavno, ko mu je ljubljena pokazala pozitiven test, hkrati začutil neizmerno srečo in strah. Srečo, ker je zanj ni večje radosti od tiste, ko v roke primeš svoje kri in meso, in strah, ker se zaveda, da pozitivni test še ne pomeni nujno srečnega konca oziroma začetka novega življenja.

»Izvedela sva, da je spet noseča. Imava že pet otrok, a vmes je že trikrat splavila. S Kimberly sva preživela že tri preglede, ko nisva zaslišala srčnega utripa. A o splavu ljudje le redko govorijo, običajno ostane temna, boleča skrivnost,« je dejal svetlolasec, ki se bori proti stigmi zaradi splava. Zato ni le pokazal svojih srčnih ran svetu, marveč je prvi ultrazvok tudi posnel s kamero, usmerjeno vanj in njegovo ženo.


»Odločila sva se celoten pregled posneti in deliti. Odločila sva se povsem razgaliti, nevedoč, kaj bo pregled pokazal. Bodisi srečo bodisi bolečino. Na najino srečo lahko tokrat iz ordinacije odkorakava s solzami sreče v očeh.« Kajti slišala sta dva srčna utripa, materinega in otrokovega. »Preč od sreče, da si je ta otroček nas izbral za svojo družino!« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije