Slovo od princesinega bivšega

Ari Behn si je med božičnimi prazniki vzel življenje. Pokopan je na Norveškem.
Fotografija: Nekaj besed je na pogrebu spregovorila Arijeva hči Maud Angelica Behn.
Odpri galerijo
Nekaj besed je na pogrebu spregovorila Arijeva hči Maud Angelica Behn.

Na Norveškem so se poslovili od tragično preminulega bivšega moža princese Marthe Louise in očeta njenih treh otrok Arija Behna. Ob tej priložnosti je princesa končno spregovorila o pokojnem možu ter na svojem instagramu objavila fotografijo veselega Behna, ki se prešerno smeje v kamero. Ob njej je zapisala, da je neskončno žalostna ob izgubi »toplega, zabavnega in modrega« moškega.
Krsto z Behnovimi posmrtnimi ostanki so nosili družinski člani.
Krsto z Behnovimi posmrtnimi ostanki so nosili družinski člani.

Par si je večno zvestobo obljubil leta 2002, ljubezen je trajala 15 let. V zakonu so se jima rodile tri hčere, 16-letna Maud Angelica, dve leti mlajša Leah Isadora ter desetletna Emma Tallulah. Leah so fotografirali, ko je na pogrebu v naročju stiskala uokvirjeno risbo očeta, ki jo je menda narisala sama, vsa tri dekleta pa so komaj zadrževala solze. Kot je na instagramu še zapisala princesa Martha Louise, so se zelo veselile, da bodo z očetom preživele praznike, a on je imel drugačne načrte.

»Dragi Ari, za božič bi morali skupaj praznovati in strašno smo se veselile tega. Neskončno žalostne smo in obžalujemo, da smo te izgubile. Bil si odličen oče, topel in prijazen, in strašno te pogrešamo. Pogrešamo tvoje smešne komentarje, posebne poglede na svet, tvoj poetični ton, neskončne komplimente in ljubezen, ki si jo čutil do njih. Danes bi bil tako zelo ponosen na svoja dekleta. Za tabo je ostala praznina, saj te nikdar nihče ne bo mogel nadomestiti v njihovih življenjih,« je med drugim zapisala Martha Louise, ki je svoj zapis končala še bolj čustveno: »Dolgo smo opazovali, kako izginjaš, a verjeli in upali smo, da bo bolje. Tvoja družina se je borila zate in stali so ti ob strani noč in dan. Žalosti me, da nikdar nisi zares razumel, kako zelo ljubljen si. Pogrešali te bomo.«


Princesa je dodala še nekaj besed o Arijevi borbi z duševno boleznijo: »Nevidna bolezen te je prežemala vedno bolj in bolj in nismo ti znali pomagati. Hoteli smo, vsi mi, ki smo te imeli radi, a bolezen je bila močnejša.« Behn pa se ni spopadal le z različnimi oblikami duševne bolezni, temveč tudi z alkoholizmom, o čemer je javno spregovoril lani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije