TRAGEDIJA

Zadnje slovo od glasbene legende: Ni besed, s katerimi bi lahko opisali bolečino

Srbska vlada je sinoči iz Nemčije v Srbijo prepeljala truplo Šabana Šaulića.
Fotografija: Šaban Šaulić. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Šaban Šaulić. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Srbska vlada je sinoči v Nemčijo poslala letalo po preminulega pevca srbske narodne glasbe Šabana Šaulića, pišejo srbski mediji. Letalo je krenilo proti Dortmundu nekaj po 20. uri in se ob 22. uri vrnilo na beograjsko letališče.


Z istim letalom sta se vrnila tudi Šabanova otroka Sanela in Mihajlo, ki sta v Nemčijo odpotovala 17. februarja, torej še isti dan, ko sta izvedela za tragično smrt očeta.


Od legende se bodo poslovili danes ob 15. uri na aleji zasluženih meščanov na beograjskem novem pokopališču (Beograjsko groblje). Pred tem bodo v mestni hiši v Beogradu pripravili komemoracijo v spomin Šauliću. Ta je umrl v prometni nesreči v Nemčiji 17. februarja.


Kralja narodne glasbe bodo pokopali ob pesmi, ki jo je leta 1984 po pijani noči zapel ženi Gordani. Pesem Ne plači dušo je posnel leta 1984 in postala je veliki hit po vsej bivši Jugoslaviji.


Tiskane medije so zadnji teden polnile novice o tragični smrti in številne osmrtnice. Posebno osmrtnico so v Večernjih novostih objavili Šabanovi otroci – sin Mihajlo in hčerki Ilda in Sanela. »Ljubljeni oče, ni besed, s katerimi bi lahko opisali našo bolečino ... Hvala za ljubezen, brezskrbno življenje. Hvala za srečo v duši in srcu. Za vedno tvoji Mihajlo, Sanela in Ilda,« so zapisali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije