TALENT

Slika z obema rokama hkrati

Nizozemska najstnica je model, nastopala je tudi v filmih in TV-serijah. V zadnjih letih je svoj talent še izboljšala, portreti so osupljivo natančni.
Fotografija: Slikanja se je lotila pri osmih letih. FOTOGRAFIJE: Twitter
Odpri galerijo
Slikanja se je lotila pri osmih letih. FOTOGRAFIJE: Twitter

Slikanje hiperrealističnih barvnih portretov je dar, ki ga ima le kopica ljudi. Mednje spada nizozemska umetnica Rajacenna, a povrhu tega je sposobna slikati dva ločena portreta sočasno, vsakega z drugo roko.

Slika osupljivo realistične portrete.
Slika osupljivo realistične portrete.

O njej so se mediji prvič razpisali leta 2010, ko so jo označili za čudežnega otroka, ker je izdelovala osupljive portrete slavnih ljudi. Bolj ko je postajala znana, bolj se je ostril njen talent. Na lepem je odkrila, da lahko brez težav riše z obema rokama sočasno, dva povsem ločena portreta.

Rajacenna je danes stara 18 let, je uveljavljen model, nastopala je v filmih, žajfnicah in televizijskih serijah. Prav tako je bila voditeljica prve otroške spletne oddaje Kinderjournaal.

Rajacenna je prava zvezdnica.
Rajacenna je prava zvezdnica.

V zadnjih letih se je njena sposobnost slikanja izdatno izboljšala. Še vedno pa posamezniki dvomijo o njenem talentu, saj se jim zdi preprosto nemogoče, da bi kdo bil sposoben česa takšnega. Ena stvar je, da si nekaj skiciraš z ločenima rokama, nekaj povsem drugega pa je, da slikaš tako podrobne slike.


»To je čisto noro, moral bi videti v živo, kako lahko sploh koordinira roke,« se sprašuje eden od uporabnikov spleta. »Razumem, da bi kdo sočasno pisal v dveh različnih jezikih, ker gre za motorični spomin. Izdelava fotorealističnega portreta pa se mi zdi nemogoča.«


Na spletu obstaja več posnetkov, kako ustvarja, na to temo je bilo z njo narejenih tudi več poglobljenih intervjujev. Rajacenna je pač genialno dekle. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije