MUZIKAL

Slavno Briljantino bodo nadaljevali – na začetku

V nastajanju je predzgodba slovitega muzikala. Film so zaupali odličnemu scenaristu Johnu Augustu.
Fotografija: John Travolta na 40- letnici filma Briljantina lansko leto v Cannesu. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
John Travolta na 40- letnici filma Briljantina lansko leto v Cannesu. FOTO: Guliver/getty Images

Briljantina (Grease) spada med največje filmske uspešnice vseh časov, leta 1978 je glavnima igralcema Johnu Travolti in Olivii Newton-John zagotovila nesmrtno slavo.
Sandy in Danny
Sandy in Danny

V tem lahkotnem in zabavnem filmu spremljamo ljubezensko zgodbo najstnikov Dannyja in Sandy, ki se soočata z izzivi srednješolskega življenja. V torek so pri Paramount Pictures razkrili, da se lotevajo novega dela tega muzikala. Film bo nosil naslov Summer Loving (Poletna romanca) po uvodni skladbi iz Briljantine, v njem pa bomo spoznali osnovno zgodbo poletne romance, ki se je odvijala med Dannyjem in Sandy, preden sta se naključno srečala na srednji šoli Rydell High.
Danny se baha pred prijatelji o svoji poletni romanci.
Danny se baha pred prijatelji o svoji poletni romanci.

V prvotnem filmu skozi pesem pripovedujeta svojim prijateljem o poletni romanci, Danny se po fantovsko hvalisa, Sandy pa govori o nežnosti in romantiki. »Srečal sem punco, ki je bila nora name,« pravi Danny. »Srečala sem luškanega fanta,« pravi Sandy, nato pa razkrije njegovo laž, saj trdi, da jo je rešil med utapljanjem.


Briljantina je postala velika uspešnica tudi zaradi svoje estetike 50. let, ki je konec 70. let predstavljala kontrast prebujajoči se elektronski glasbi in disko sceni. Iskanje identitete dveh najstnikov je sovpadalo z iskanjem ameriške identitete, ki je privedla do prebujenja klasičnega rock'n'rolla v obliki rockabillyja, imela pa je tudi močan vpliv na glasbo Evrope, kjer so množice ljubiteljev Briljantine postale pozorne na polizane frizure rock'n'rollerjev.
V drugem delu je nastopila Michelle Pfeifer.
V drugem delu je nastopila Michelle Pfeifer.

Leta 1982 je poskušal veter uspeha prvenca v jadra uloviti drugi del Briljantina 2, ki je kljub odlični Michelle Pfeiffer doživel polom. Leta 2016 se je na malih zaslonih pojavila televizijska različica, v kateri sta v naslovnih vlogah nastopila Julianne Hough in Aaron Tveit, kot Rizzo pa je nastopila Vanessa Hudgens.


Za ustvarjalce je bil mlačni odziv na ta filma dobra lekcija, zato se bodo zdaj poskusili izogniti vsem prejšnjim napakam. Scenarij so zaupali Johnu Augustu, ki ga poznamo po filmih Velika riba (Big fish) in Čarli v tovarni čokolade (Charlie And The Chocolate Factory). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije