NI VRNILA SREDSTEV

Severina služi milijone in prejema državno pomoč

Njeno podjetje je v času korone zaprosilo za pomoč, a menda brez pevkinega soglasja.
Fotografija: Hrvaška pevka Severina je prejela državno pomoč za svoje podjetje. FOTO: Mavric Pivk 
Odpri galerijo
Hrvaška pevka Severina je prejela državno pomoč za svoje podjetje. FOTO: Mavric Pivk 

V času koronakrize je hrvaška vlada posebno pomoč namenila podjetjem za ohranitev delovnih mest, zanjo je zaprosila tudi družba Dobrodošao u klub v lasti pevke Severine. A pozneje je njen predstavnik za javnost Davor Grgin sporočil, da so to v podjetju storili brez njenega soglasja, Severina pa je napovedala, da bo ta denar vrnila.

Grgin je tudi zatrdil, da so hitro sprožili postopek za odpoklic teh sredstev, ki naj bi že bila nakazana nazaj na račun hrvaškega zavoda za zaposlovanje (HZZ). A kot piše 24sata, je v sistemu HZZ še vedno zavedeno, da podjetje prejema pomoč države v času krize. 


Kot se je izkazalo, je Severina vrnila 3.250 kun, ki jih ji je država nakazala za njeno samostojno dejavnost, ne pa tudi podpore, ki jo je tri mesece dobivala za ohranitev delovnih mest. Za enega zaposlenega je dobila 11.250 kun. Za katerega zaposlenega gre, v njenem podjetju niso razkrili, vendarle pa naj ne bi šlo za Severino samo.

Po podatkih hrvaškega finančnega urada je sicer imela družba Dobrodošao u klub v letu 2019 prihodkov 3,23 milijona kun, 1,75 milijona kun odhodkov ter 1,2 milijona kun dobička.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije