LIPOSUKCIJSKA DIETA

Razkrivamo skrivnostno dieto, s katero je shujšala hrvaška predsednica

Skrivnost Kolindine vitke linije je liposukcija brez operacije. Avtor njene diete pojasnjuje, kaj je treba jesti in kdaj.
Fotografija: Kolinda Grabar Kitarović v družbi slovenskega predsednika Boruta Pahorja. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Kolinda Grabar Kitarović v družbi slovenskega predsednika Boruta Pahorja. FOTO: Uroš Hočevar

Dieta, ki je obnorela Hollywood, med drugim tudi zvezdnice, kot sta Jennifer Aniston in Monica Belluci, zdaj pridobiva oboževalce med znanimi tudi pri naših sosedih. Ena izmed zadnjih zadovoljnih preizkuševalk te stroge, a neverjetno učinkovite diete je hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Tej dieti gre pripisati zavidljivo postavo hrvaške političarke, s katero se ponaša v zadnjem času.  



To dieto najpogosteje izberejo ljudje, ki želijo v zelo kratkem času z izbiro preprostih živil izgubiti do 10 kilogramov. Temelji na povečanem vnosu maščob in beljakovin ter zmanjšanem vnosu ogljikovih hidratov. Z jedilnika je treba črtati sladkorje, žitarice, margarino, sojo in industrijsko pridelana rastlinska olja. Ribe, jagnjetina, maslo, zelenjava, polnomastni siri in suhomesnati proizvodi so dovoljeni. Prehrani je treba dodati še predpisana dopolnila, med drugim aminokisline, ki pomagajo pri uravnavanju maščobnega tkiva. Aminokisline aktivirajo encim lipazo, ki razgrajujejo maščobe v zaužiti hrani.



Kolinda Grabar Kitarović. FOTO: Instagram
Kolinda Grabar Kitarović. FOTO: Instagram
Avtor diete, ki jo je preizkusila predsednica, je Kenan Mandra, ki je po svoji metodi v nekaj več kot dveh mesecih izgubil več kot 40 kilogramov že pred leti. Kot pripoveduje, pa je razlika od preostalih diet ta, da se kilogrami niso vrnili. »Maščobe so naša esencialna hrana, brez katere ne moremo. Če jih ne zaužijemo dovolj, jih je telo prisiljeno ves čas proizvajati, zato se redimo. Ko se redimo, gre za odlaganje maščob v organizmu, liposukcijska dieta pa je obraten proces,« pojasnjuje avtor diete. Zelo preprosto je, je prepričan Mandra. Zamenjajte kruh in žitarice z zelenjavo ter dodajte veliko olivnega olja. Temelj vaše prehrane mora biti zelenjava, in to domača, temu pa jejte polnomastne sire, ribe, jajce in meso. Z dieto se ne menjajo biokemijski parametri organizma, ampak se koristi naravni metabolizem, ki aktivira zaloge maščob iz telesa in jih porabi kot vir energije, učinkovitost tovrstnega načina prehranjevanja pojasnjuje Mandra.



S takim načinom prehranjevanje je mogoče izgubiti do 10 odstotkov telesne teže, pravijo prehranski strokovnjaki. Tako kot pri vseh dieta, se je pred začetkom dobro o njej posvetovati s svojim osebnim zdravnikom. Nutricionisti opozarjajo, da tovrstno prehranjevanje ne sme trajati predolgo. Odvisno od vaših kilogramov se lahko diete držite od 10 dni, dveh, treh do štirih tednov, običajno pa se svetuje 10-dnevna dieta. V tem času pa naj bi izgubili okoli šest kilogramov.



Da so učinki tovrstnega hranjenja zelo opazni, se lahko prepričate sami pri spodnji primerjavi fotografij hrvaške predsednice pred uvedbo strogega režima prehranjevanja in po njem:

Kolinda pred dieto in po njej. FOTO: S. N.
Kolinda pred dieto in po njej. FOTO: S. N.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije