KRALJEVI DVOR

Razburljivo ljubezensko življenje, posteljo so prečkali številni zvezdniki

Bo Meghan po poroki dokončno ukrotila svojega Harryja? Tudi Edvardu VIII. je srce ukradla ločenka Wallis Simpson
Fotografija: Se jima bosta v zakonu cedila med in mleko? Foto: AP
Odpri galerijo
Se jima bosta v zakonu cedila med in mleko? Foto: AP

Vse družine imajo svojo zgodbo in tudi družina Windsor ni nobena izjema. V stoletjih vladanja se je namreč nabralo kar več sočnih zgodb njihovega pestrega ljubezenskega življenja, in ker je za nami še ena kraljevska poroka, se spodobi, da si jih pogledamo pobliže.

Kraljica Viktorija je svojega moža princa Alberta von Saxe-Coburg-Gotheja spoznala pri dvajsetih in se nemudoma zaljubila vanj in – če gre verjeti virom -– tudi v njegovo premoženje v hlačah. Par se je kmalu zatem poročil, njuno ljubezensko življenje pa je bilo vse prej kot dolgočasno. Kraljica naj bi prvo poročno noč opisala kot božansko, zato ni nič čudnega, da je par ustvaril kar devet otrok.

Njen sin, Edvard VII., je bil preprosto obseden s seksom. Čeprav je bil poročen, je redno obiskoval bordele in razuzdane zabave, imel pa je tudi številne ljubice. Med temi je bilo kar več znanih obrazov, kot je Jennie Jerome, sicer mama Winstona Churchilla.

Tudi Edvard VIII. je rad letal s cveta na cvet, a le eni je tudi obljubil večno zvestobo, ločeni Američanki Wallis Simpson. A v tistih časih ločena ženska z vprašljivo preteklostjo nikakor ni bila po volji kraljevi družini in tudi ne britanski vladi, zato je Edvard na lastno željo sestopil s prestola in se kmalu zatem v Franciji poročil z izbranko, s katero sta bila skupaj vse do smrti.

Kraljičin zakon je trden. FOTO: AFP
Kraljičin zakon je trden. FOTO: AFP

Burno ljubezensko življenje ima tudi mlajša generacija Windsorjevih. Zakon kraljice Elizabete II. in princa Filipa se je kljub vzponom in padcem obdržal, kraljičina mlajša sestra Margareta, znana žurerka, katere posteljo so prečkali številni zvezdniki, ni zdržala poročena, da o kraljičinem sinu, ki je ves čas prvega zakona kolebal med Diano in Camillo, ne izgubljamo besed. Bomo videli, kako uspešen zakon bosta imela Will in Kate oziroma Harry in Meghan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije