DRUŽINSKA TRAGEDIJA

Prvorojenec Tine Turner storil samomor

Craig Raymond Turner se je ustrelil na svojem domu. Pevka s svojimi otroki ni imela stikov.
Fotografija: Zvezdnica si je v Evropi ustvarila novo življenje z možem Erwinom Bachom. FOTO: Guliver/Cover Images
Odpri galerijo
Zvezdnica si je v Evropi ustvarila novo življenje z možem Erwinom Bachom. FOTO: Guliver/Cover Images

Ko ji je leta 1976 z le nekaj drobiža v žepu uspelo pobegniti od doma, kjer je mučnih 16 let tiho prenašala moževo telesno in verbalno zlorabo, je Tina Turner nad tem grdim delom svojega življenja naredila križ. Z ničemer, kar bi jo lahko spominjalo na trpljenje pod Ikovo roko, ni več hotela imeti opravka, celo svoje otroke je odrinila na stran. »Moja mati živi svoje življenje, ki si ga je z drugim možem ustvarila v Evropi. S svojo preteklostjo noče imeti nobenega opravka,« je povedal zvezdničin posvojenec Ike Jr., ki se je pred 59 leti rodil Iku Turnerju v razmerju z Lorraine Taylor. A čeprav se je oddaljila od svojih otrok, je rockersko babico zdaj verjetno vseeno stisnilo pri srcu. Njen prvorojenec Craig Raymond Turner je v svojem 60. letu klonil pod bremeni življenja in storil samomor.



Bila je komaj 17-letno dekle, katere izjemni glas je svet moral šele odkriti, saj je takrat prepevala le kot spremljevalna pevka v Ikovem bendu, ko se je zaljubila v saksofonista Raymonda Hilla. Njena mlada ljubezen je, ko je komaj prestopila v polnoletnost, že obrodila sad. Sinka Craiga, ki ga je, ko se je leta 1962 poročila z Ikom, ta vzel za svojega, podobno kot je ona vzela za svoja Ikova otroka iz prejšnjih romanc, Ika Jr. in Michaela. Njuni trojici sta že hitro dodala Ronnieja, edinega, po katerem se pretaka genski material tako Tine kot Ika. A čeprav je vlogo matere na svoja ramena prevzela kar štirikrat, otroci od nje niso imeli prav veliko.

Njihov nasmejani družinski portret ni razkrival bolečine in nasilja. FOTO: MICHAEL OCHS ARCHIVES
Njihov nasmejani družinski portret ni razkrival bolečine in nasilja. FOTO: MICHAEL OCHS ARCHIVES


»Vzgajala nas je gospodinja, mama in oče sta bila 11 mesecev na leto zdoma,« je povedal Ike Jr. in dodal, da ga je oče že pri 13 letih izpisal iz šole, da je pomagal v snemalnem studiu, z njim hodil na turneje in prešteval denar, ki ga je slavna glasbena zakonska dvojica tedaj služila na tone. Toda najsi so se valjali v denarju, z njim niso mogli kupiti miru in sreče, kar naj bi še zlasti boleče občutil prav Craig. »Bil je zelo čustven otrok. Vsi so videli moje modrice, a medtem ko se Ikovi otroci nanje niso odzvali in jih preprosto ignorirali, so mojega najstarejšega bolele. V žalosti je le umikal pogled. Ko je nekega dne slišal najin prepir, je potrkal na vrata in me vprašal, ali je z menoj vse v redu. Tedaj sem si želela le, da me Ike ne bi več pretepal doma, saj nisem hotela, da so otroci temu priča,« je pred leti dejala pevka.



Tina je svojega prvorojenca orisala kot občutljivega dečka. In čeprav je nazadnje, ko je s polbratom Ikom govoril po telefonu, menda zvenel v redu, so v Craigu očitno divjali hudi notranji boji, pred katerimi je 3. julija klonil. Na uradno poročilo obdukcije se sicer še vedno čaka, a mrliški oglednik je že na kraju dogodka, na Craigovem domu, njegovo smrt označil za samomor. Umrl je zaradi strelne rane, ki si jo je zadal sam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije